witam.
są też ( są - sprawdzałem ) silniki ID27 - po 8.90 pln.
to takie śmieszny rodzaj silników - ale widziałem gdzieś w necie konstrukcję na takich wynalazkach.
do tego co potrzebujesz też powinny być.
a takie PM55xx to gdzieś z 2 szt. mam.
mogę poszukać jutro.
albo jakieś inne wynalazki znajdę - trochę tego " się uzbierało ".
pozdrawiam.
Dobór silników krokowych
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
Silniczki te 10szt. to raczej bym odpuścił, mają strasznie dużą rezystancję 30 omów znaczy że będą się grzały.
Poza tym 12V też nie jest najlepsze, szukać takich żeby miały mniej bo zwykle by podkręcić silnik zasila się go parokrotnie większym V jak jest na nim napisane i zwracać uwagę na amperaż nie większy jak 2A bo do takiego są najtańsze sterowniki.
Właśnie dopatrzyłem się takiego sprzęta
może warto dla kompletu sterów, widzę jakieś silniczki kable itp.http://allegro.pl/sterownik-cnc-komplet ... 53496.html
Poza tym 12V też nie jest najlepsze, szukać takich żeby miały mniej bo zwykle by podkręcić silnik zasila się go parokrotnie większym V jak jest na nim napisane i zwracać uwagę na amperaż nie większy jak 2A bo do takiego są najtańsze sterowniki.
Właśnie dopatrzyłem się takiego sprzęta

-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 6
pukury, poszukaj jak możesz, proszę.
Właśnie to że są na 12V mnie przyciągnęło, ponieważ mam zasilacz na 12V.
Nie chcę kupować sterowników, dlatego szukam unipolarnych, ponieważ chce po prostu każde wyprowadzenie przepuścić przez tranzystor. 12v na kolektor, i sygnal z mikrokontrolera na baze.
Pozdrawiam
Właśnie to że są na 12V mnie przyciągnęło, ponieważ mam zasilacz na 12V.
Nie chcę kupować sterowników, dlatego szukam unipolarnych, ponieważ chce po prostu każde wyprowadzenie przepuścić przez tranzystor. 12v na kolektor, i sygnal z mikrokontrolera na baze.
Czy ta informacja jest zweryfikowana?szukać takich żeby miały mniej bo zwykle by podkręcić silnik zasila się go parokrotnie większym V

Pozdrawiam
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
Zweryfikowana, temat przewija się na forum jakim napięciem należy zasilać silnik krokowy? trochę na opak, ale bezpośrednio link nie chciał działać. Wybierz pierwszą pozycję od góry, fajnie wszystko wyjaśnione przez jednego z forumowiczów.