Myślę, że osie pierwszego i ostatniego koła będą w odległości ok. 260 mm. Taki rozstaw, to wersja maksymalna. Trudno mi to ocenić nie mając konkretnych kół. Jeśli będę zmuszony użyć kół o mniejszych średnicach, to będzie ich więcej. Możliwe też, że zmniejszę rozstaw. Zawsze mogę oddalić tylne koło, żeby pasek był dobrze naciągnięty - Jeżeli nie wpłynie to negatywnie na współpracę zębów paska i koła. Nie znam się na tym.
W przemyśleniach mam dwa rozwiązania. Prostsze i trudniejsze. To które zrealizuje zależy od tego, czy uda mi się zdobyć koła i dobrać pasy. Cenowo też nie wiem jak będzie to wyglądać. Nie potrzebuję tu żadnych wytrzymałych elementów. Wystarczą te z niskiej półki. Przeglądam oferty na damatic ale nie ma tu jakichś schematów, zdjęć, a np. "Koło 27 T5/25 6F" nie za wiele mi mówi. T5 - to chyba rozstaw zebów/25 szerokość? A średnica 27? Koła L, H, AT, T, HTD - nie mam pojęcia które wybrać. Jeśli okaże się, że cenowo jest to nieopłacalne, będę musiał przerzucić się na zębatki rowerowe i przerobiony łańcuch z blaszkami w ramach gąsienicy, ale to znacznie zwiększy ciężar, a tego chciałbym uniknąć. Tu mały schemat. W przypadku tego drugiego rozwiązania dobranie długości będzie raczej ciężkie: