Zakup wrzeciona z Chin
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 3
Zakup wrzeciona z Chin
Witam
W związku ze skokiem cen chińskich wrzecion z falownikiem mocy 1.5kw i 2.2kw chłodzonych wodą sprzedawanych na Ebayu(wysyłka z europy) jestem zmuszony zamówić z Chin. I mam do was pytanie ile dowalą mi cła za taki ZESTAW bo VAT to wiadomo 23%. Druga sprawa czy ktoś juz kupował coś od tego sprzedawcy?
Pozdrawiam
W związku ze skokiem cen chińskich wrzecion z falownikiem mocy 1.5kw i 2.2kw chłodzonych wodą sprzedawanych na Ebayu(wysyłka z europy) jestem zmuszony zamówić z Chin. I mam do was pytanie ile dowalą mi cła za taki ZESTAW bo VAT to wiadomo 23%. Druga sprawa czy ktoś juz kupował coś od tego sprzedawcy?
Pozdrawiam
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
W Polsce taki komplet kosztuje wysyłkowo niecałe 1500 zł, z gwarancją i możliwością zwrotu w ciągu 10 dni, więc nie wiem czy znalazłeś wystarczająco atrakcyjna ofertę. Jak do ceny, którą podajesz w linku, doliczysz VAT, cło, odprawę celną i zaoszczędzisz max 100 zł, to chyba będzie wielki sukces. Gdzieś tu czytałem, że różne to bywa z tymi opłatami, ale przeciętnie w skrajnym przypadku, trzeba doliczyć 30% ceny zakupu (oczywiście z przesyłką jeśli jest).
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 21
A gdzie mozna kupic w Polsce za 1500?
Co do kupna w Chinach to ja kiedys kupilem pewien zestaw za ok 300 dolarow.
Na fakturze bylo napisane znacznie mniej. Nie pamietam ale chyba 50$.
Fakture na cle albo wydlubali z paczki albo byla na zewnatrz.
Cwaniaki najpierw kazali mi napisac co jest w srodku i podac tego wartosc,
napisac do czego mi to potrzebne i inne sratatata.
Na szczescie zanim im to odeslalem to dostalem kolejnego maila ze skanem faktury.
Tak czy siak dzieki temu lapalo sie w jakiejs kategorii zwolnionej z cla.
Vat musialem zaplacic za towar i przesylke (zachcialo mi sie DHL-a).
Zaplacic za odprawe DHL-owi (ok 80 PLN) i oplata skarbowa (chyba 17 PLN).
Ile konkretnie wynosi clo na takie cosik to nie wiem ale spodziewalbym sie kilku procent, no maks kilkanascie.
Co do kupna w Chinach to ja kiedys kupilem pewien zestaw za ok 300 dolarow.
Na fakturze bylo napisane znacznie mniej. Nie pamietam ale chyba 50$.
Fakture na cle albo wydlubali z paczki albo byla na zewnatrz.
Cwaniaki najpierw kazali mi napisac co jest w srodku i podac tego wartosc,
napisac do czego mi to potrzebne i inne sratatata.
Na szczescie zanim im to odeslalem to dostalem kolejnego maila ze skanem faktury.
Tak czy siak dzieki temu lapalo sie w jakiejs kategorii zwolnionej z cla.
Vat musialem zaplacic za towar i przesylke (zachcialo mi sie DHL-a).
Zaplacic za odprawe DHL-owi (ok 80 PLN) i oplata skarbowa (chyba 17 PLN).
Ile konkretnie wynosi clo na takie cosik to nie wiem ale spodziewalbym sie kilku procent, no maks kilkanascie.
czilałt...
-
Zobacz w sklepie internetowym Poltech-u. Linka nie podam (i tak forum wycina adres) bo to konkurencja dla sponsora. Wrzeciono 1,5kW - 899 zł, falownik 1,5kW - 599 zł.upanie pisze:A gdzie mozna kupic w Polsce za 1500?
[ Dodano: 2014-01-21, 15:36 ]
Właśnie to jest ważne, tylko nasi celnicy to Polacy, znają naszą kreatywność i jak paczka duża i ciężka, to lubią sobie profilaktycznie zajrzeć.upanie pisze:Na fakturze bylo napisane znacznie mniej. Nie pamietam ale chyba 50$.
Mój znajomy sprowadza jakieś sprzęty ogrodnicze, to samego cła ma 3%, ale jak wszystko do kupy zbierze, to mu około 30% wychodzi kosztów. Tylko u niego to nawet przy 50% cena wychodzi bardzo atrakcyjna. Zauważam, że w naszej dziedzinie, ceny na wiele popularnych towarów, powoli zbliżają się do chińskiego detalu. Nie wiem, czy to Chińczycy podnoszą ceny, czy nasi jadą już tylko na rabatach od dostawcy/producenta, bo różnice cenowe już nie są tak atrakcyjne. Szczególnie jak dowalą ci komplet opłat. Na szczęście wychodzi coś tam taniej, tylko niestety z chińską gwarancją. Oni są oczywiście mili i honorują zwroty, ale wtedy już nie jest różowo w kosztach.upanie pisze:Ile konkretnie wynosi clo na takie cosik to nie wiem ale spodziewalbym sie kilku procent, no maks kilkanascie.
-
Nie podoba mi się to251mz pisze:i co w tym dziwnego?
w Polsce też płacisz vat od przesyłki...