Witam
jestem nowy i początkujący na forum , moje pytanie napewno dotknęło nie jednego z was otóż zakupiłem frezarkę DREMEL seria 300 problem polega na tym że po wykręceniu głowicy i załączeniu frezarki na najwyższe obroty kręci sie trzpień prosto i ogólnie frezarka działa cichutko natomiast po wkręceniu głowiczki juz sa lekkie wibracje nie mowiac o załażeniu jakiegoś freza i wiertła lekkie bicie zauważalne okiem i chodzi jak mikser , zakupiłem uniwerslaną głowiczke regulowaną DREMEL za 50zł nadal to samo może lekko ciszej
pytanie czy to normalne ze te urządzneiu tak glosno chodza i maja bicie lekkie
pozdrawiam i czekam na rozwiązanie sprawy jeśli jest to możliwe
bicie głowicy
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
wszystko zgodzie z idea co tanio to drogo,
dremelki tak maja – i nie zrobisz za wiele, po 24g. pracy (jak wytrzyma tyle) to dopiero zobaczysz co to hałas i bicie
kiedyś chciałem kupic frezarkę górnowrzecionową Bosch za jedyne 240euro i kiedy sprzedawca oznajmił (w bosch’u), ze po 24g wypracowanych należy złomować to zrezygnowałem.
Porównanie jak słonia do mrówki, ale wnioski jak najbardziej prawidłowe.
dremelki tak maja – i nie zrobisz za wiele, po 24g. pracy (jak wytrzyma tyle) to dopiero zobaczysz co to hałas i bicie

kiedyś chciałem kupic frezarkę górnowrzecionową Bosch za jedyne 240euro i kiedy sprzedawca oznajmił (w bosch’u), ze po 24g wypracowanych należy złomować to zrezygnowałem.
Porównanie jak słonia do mrówki, ale wnioski jak najbardziej prawidłowe.
Zwątpienie jest oznaką, że podążasz w dobrym kierunku.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1