Chłodzenie wrzeciona woda?
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 4
Chłodzenie wrzeciona woda?
Czy ktoś się może orientuje jaki przepływ jest potrzebny do chłodzenia wrzeciona wodą? Mam na mysli ile litrów na minute musi miec pompka - zupełenie sie nie orientuje czy to ma być powolny przepływ zeby odebrał tempreature czy szybki...
Wiem ze zbiornik ok 20 litrow plynu powinien wystarczyc aby płyn był chłodny...
Chce poeksperymentować z podłaczaniem mojego wrzeciona Precise ale najpierw musze miec podlaczone chlodzenie bo inaczej je zatre ...
Wiem ze zbiornik ok 20 litrow plynu powinien wystarczyc aby płyn był chłodny...
Chce poeksperymentować z podłaczaniem mojego wrzeciona Precise ale najpierw musze miec podlaczone chlodzenie bo inaczej je zatre ...
Tagi:
-
Pompki od spryskiwaczy to raczej nie uzyje bo sie nie nadaje do pracy ciaglej.
Ale w takim razie jakas pompka fontannopwa czy cos w tym stylu - czyli wystarczy maly przeplyw cieczy.........
Nie - jeszcze nie wykombinowalem ale mam kogos kto chce sie podjac prob - tyle ze aby cokolwiek probowac wiadomo ze musze miec podlaczone chlodzenie bo inaczej jak ruszy to moga sie uszkodzic lozyska jak bedzie bez chlodzenia.........
Ale w takim razie jakas pompka fontannopwa czy cos w tym stylu - czyli wystarczy maly przeplyw cieczy.........
Nie - jeszcze nie wykombinowalem ale mam kogos kto chce sie podjac prob - tyle ze aby cokolwiek probowac wiadomo ze musze miec podlaczone chlodzenie bo inaczej jak ruszy to moga sie uszkodzic lozyska jak bedzie bez chlodzenia.........
-
Do tetsow akwariowa juz mam - robilem kiedys proby
A na stale co bys poradzil? Zostawic ta akwariowa czy cos innego? Chcialbym zbiornik pod frezarka a nie wiemczy fontanna tyle dzwignie - pewnie nie... Nie moge zalozyc porzadnej pmpy zeby jak wspomniales nie rozwalic cisnieniem ukladu we wrzecionie - a moze pompa obiegowa od CO? - ale ale nie cyrkulacyjna bo jest za mozna tylko obiegowa ona jest do zuytkowej wody zeby sobie krazyla w rurach i byla zawsze ciepla........

A na stale co bys poradzil? Zostawic ta akwariowa czy cos innego? Chcialbym zbiornik pod frezarka a nie wiemczy fontanna tyle dzwignie - pewnie nie... Nie moge zalozyc porzadnej pmpy zeby jak wspomniales nie rozwalic cisnieniem ukladu we wrzecionie - a moze pompa obiegowa od CO? - ale ale nie cyrkulacyjna bo jest za mozna tylko obiegowa ona jest do zuytkowej wody zeby sobie krazyla w rurach i byla zawsze ciepla........
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
chłodzenie cieczą powinno przypominać instalację samochodową
1. obieg cieczy - cyrkulacja po obiekcie chłodzonym
2. wymuszenie obiegu (pompka)
3. wymiennik ciepła - chłodnica
4. zbiornik wyrównawczy
1. obieg cieczy - cyrkulacja po obiekcie chłodzonym
2. wymuszenie obiegu (pompka)
3. wymiennik ciepła - chłodnica