Witam.
Czy ktos rozpozna model wrzeciona pneumatycznego na podstawie zdjecia ?
Jedyne informacje jakie mam to obroty : 24 000 RPM .
Tabliczka znamionowa ( naklejka ) zerwana .
stawialbym na szkieletora z bajki h-men ale moge sie mylic
ale serio , jestem nowy ( no juz 40 godzin spedzone na forum ) ale np kressa bym rozpoznal na zdjeciu - obudowa , kolor , ksztalt , itp
dlatego pytam - moze ktos ma , uzywa lub gdzies widzial
w kazdym razie juz mam pierwszy glos na minus odnosnie uzycia tego w maszynie cnc
Witam serdecznie.
Mam podobną ale jednak trochę inną, więc oznaczenia nie znam - to tak gwoli tematu.
Tak poza tematem to drugim minusem będzie to że powietrze to dość drogie medium.
Aby taka szlifierka miała sensowną moc jednak trzeba mieć niezłe ciśnienie i wydajny kompresor; w innym razie szybko traci na mocy.
Pozdrawiam, skoczek.
Bardzo słabo, ale na skraju czerwonego po lewej stronie widać pionowy napis składający się z najbardziej rozpoznawalnych słów na świecie: "MADE IN CHINA". Sporo tego ostatnio widać na rynku w cenie ok. 100 zł. Wiele z tym sprzętem nie zwojujesz.
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.
ciśnienie robocze 6 bar moc 150wat czyli tyle co DREMEL 300 SERIES tylko z tą przewagą ze niedozajechania (niema silnika niema uzwojeń nic sie niezpali nic sie nieprzegrzeje)
ja mam takie (made in japan) do gradowania i szlifowania wypływów odlewniczych ( w żeliwie) jak sie rozkręci to frez fi10 cięzko zatrzymać
coś jakoś słabo mi się widzi frez 10 przy mocy 150W no chyba że do łaskotania
sprężarka za to do zajechania! nieduże odchyłki w ciśnieniu już mamy nierównomierność pracy. i w zasadzie każdy znajdzie dużo za i przeciw używania lub nie tego bądź tamtego.
a poza tym ile trzeba spalić prądu żeby napędzić sprężarkę żeby wydała z siebie te 6 bar?