Mam kilka pytan odnosnie wrzeciona kress 800w
1-czy poradzi sobie z aluminium tzn: frez fi6mm glebokosc 0.5mm pos 500mm/min
2-poniewaz mam sparky550e chcialem zapytac czy jak zaloze frez w uchwyt i naciskam palcem z boku to frez odchyla sie 0.2mm w jedna strone a jezeli naciskam z drugiej to w druga strone. i nie jest to wina konstrukcji tylko ulozyskowania samego wrzeciona.
3-ile ma bicia np w sparky w odleglosci 20mm od wrzeciona mam 0.1mm bicia i im dluzsy frez tym gorzej. Np ostatni zalozyle frez fi 8mm ktory wystawal mi z uchwytu 40mm po zalaczeniu obrotow wrzeciono zamienilo sie w niezly wibrator
Z gory dziekuje za jakiekolwiek odpowiedzi
POZDRAWIAM
kress 800W
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Zerknij tutaj https://www.cnc.info.pl/topics60/frezar ... iew=newest zrobiłem ploter a kress jest tam jeszcze mniejszy bo to 530 wat i spokojnie daje sobie rade przy tych parametrach jakie napisałeś oczywiście na dłuższa metę przydało by się coś mocniejszego .Cyberman pisze:Mam kilka pytan odnosnie wrzeciona kress 800w
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
niewiem o jakiego kressa pytasz ale jesli o frezarke to ten naped jest specjalnie wykonany do FREZOWANIA tylko ze drewna
ulorzyskowanie ma sztywne i podejrzewam ze dokladnosc jest w pojedynczych setkach moze nawet ponizej jednej setki jedyny problem to wysokie obroty ,nieda sie ich obnizyc optymalnie do frezowania aluminium chyba ze masz na mysli twarde gatunki , zwykle aluminium wyfrezujesz ale bedzie sie kleic i zacierac , potrzebne intensywne polewanie chlodziwem (emulsja do obrobki)