Gdzie dostać takie coś

Dyskusje na temat elektrowrzecion do napędu narzędzi skrawających
Awatar użytkownika

Autor tematu
smouki
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 13
Kontakt:

Post napisał: smouki » 19 maja 2010, 21:48

nie mam pojęcia co oni robią, ale na finn.no, to takie ich allegro, nie można nic znaleźć. Oni mają domy z drewna więc zawsze jest coś do pomalowania po pracy.

jak ktoś chce znajdzie sposób...jak ktoś nie chce znajdzie powód
MÓJ KANAŁ YOUTUBE

Tagi:

Awatar użytkownika

ericccmad
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 2

Post napisał: ericccmad » 21 maja 2010, 11:11

smouki pisze:ericccmad, patrzysz dokładnie w tym kierunku co ja, szukałem takich wąskich silników, ma jeden gościu w swoim albumie zdjęcie takiego idealnego silnika z falownikiem, ja w necie nic takiego nie mągę znaleźć, odnośnie silnika od wkrętarki, to one nie mają za niskich obrotów, we wrzecionach kreci do 30000, a wkrętarka 3500, nie za mało? właśnie chcę zrobić tak żeby nie było wielkiego ceownika wkoło wrzeciona i pierścieni mocujących, chcę żeby to wyglądało jak najzgrabniej przy frezie, a tym czasem rozglądam się dalej za silnikami, koszta u mnie może nie to że nie grają roli, ale kastorama odpada zawsze biorę z górnej półki
w internecie nic nie znaidziesz na temat tych silników najlepiej podreptać do serwisu i kupić silnik do typowych wkrętarek maja po jakieś 1500 obr/min a w wkrętarce idzie napęd przez planetarną na ogół 3 stopnie to strasznie wielka przekładnia. Falownik to kupa kasy używa się zazwyczj do silników 220/380 v bo gdy ograniczasz obroty na takim silniku spadkiem napięcia to spada także moc i do tego daje się falownik który nie obniża mocy zmienia przebiegi sinusoidy ale to spora kasa.
W tych małych silniczkach komutatorowych też obroty reguluje sie spadkiem napięcia ale jak dasz regulator impulsowy to nie ma takiego problemu on podaje impuls przerywany o sporej Hz napięcia znamionowego tu masz link na taki regulator .sklep.avt.com.pl/p/pl/2266/dwukierunkowy+regulator+obrotow+silnikow+dc+-+zestaw+do+samodzielnego+montazu.html

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Elektrowrzeciono”