Te ceny nie sa zupelnie rozne.
q
Mokre chińczyki, jaka jest ich trwałość ?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 12
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 3
Zdecydowałem się zakup wrzeciona 2,2kW + falownik, wersja z 4 łożyskami na ebay-u od solar.jean prosto z Chin.
Zamówienie zrobiłem w niedziele i od razy zapłaciłem przez Paypal.
Miły Pan Chińczyk dostarczył paczkę do DHL we wtorek po południu, a dzisiaj (czwartek) kurier w samo południe dostarczył mi przesyłkę!
Byłem bardzo zaskoczony czasem dostawy, bo spodziewałem się dwóch tygodni.
To mój pierwszy zakup bezpośrednio z Chin, więc towarzyszyły temu spore emocje:)
Teraz o kosztach może się komuś przyda.
Za zestaw i przesyłkę zapłaciłem 1454,76 zł, po dosyć niekorzystnym kursie Paypal (229,99GBP).
Dodatkowo na odprawie celnej doliczyli mi 123zł VAT o czym poinformował mnie kurier i pobrał pieniądze przy dostawie. Nie naliczyli mi Cła mimo że się tego spodziewałem.
Po rozpakowaniu wszystko wygląda na całe, zgodne z opisem i zdjęciami, jest nawet instrukcja do falownika po angielsku.
Dodatkowo po zakupie dostałem maila od sprzedawcy z linkiem do filmiku jak przeprowadzić pierwsze uruchomienie i zrobić ustawienia falownika:)
Na razie nie mam czasu sprawdzić czy wszystko działa, ale jak będą zainteresowani to napiszę kilka zdań jak już wrzeciono zakręci się:)
Zamówienie zrobiłem w niedziele i od razy zapłaciłem przez Paypal.
Miły Pan Chińczyk dostarczył paczkę do DHL we wtorek po południu, a dzisiaj (czwartek) kurier w samo południe dostarczył mi przesyłkę!

Byłem bardzo zaskoczony czasem dostawy, bo spodziewałem się dwóch tygodni.
To mój pierwszy zakup bezpośrednio z Chin, więc towarzyszyły temu spore emocje:)
Teraz o kosztach może się komuś przyda.
Za zestaw i przesyłkę zapłaciłem 1454,76 zł, po dosyć niekorzystnym kursie Paypal (229,99GBP).
Dodatkowo na odprawie celnej doliczyli mi 123zł VAT o czym poinformował mnie kurier i pobrał pieniądze przy dostawie. Nie naliczyli mi Cła mimo że się tego spodziewałem.
Po rozpakowaniu wszystko wygląda na całe, zgodne z opisem i zdjęciami, jest nawet instrukcja do falownika po angielsku.
Dodatkowo po zakupie dostałem maila od sprzedawcy z linkiem do filmiku jak przeprowadzić pierwsze uruchomienie i zrobić ustawienia falownika:)
Na razie nie mam czasu sprawdzić czy wszystko działa, ale jak będą zainteresowani to napiszę kilka zdań jak już wrzeciono zakręci się:)
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Mam dwa... jedno chodzilo 2 lata i sporo wytrzymało. Drugie zqczelo szumieć po 2 miesiacach. W najbliźszym czasie dostaną nowe łozyska to bede wiedział coś więcej jak pracują na porządnych. Jak mawia Max Kolonko.... moja ocena tego jest taka... lepiej cenad do jakości i możliwości nie znajdziesz. Kresa biją na głowę choć sa tylko 2x droższe.
Pozdrawiam
FDSA
Pozdrawiam
FDSA
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Ja podczas modernizacji swojej maszynki wahałem się, chińczyk czy kress... Znajomy krzyknął - CHIŃCZYK. No i kupiłem
ja za swojego 1.5kW kupionego na niemieckim ebayu zapłaciłem 961zł
oczywiście z falownikiem. Nie żałuję ani złotówki. Po 4 dniach paczka już była w domu. Super się spisuje w moich amatorskich zastosowaniach. Polecam.
Mały off top. Jak macie ustawioną częstotliwość nośną? Producent niby zaleca 3kHz, ale ten dźwięk jest dość ostry... Za to od 9kHz w górę wrzecionko jest bezszelestne, ale czy to zdrowe?

Mały off top. Jak macie ustawioną częstotliwość nośną? Producent niby zaleca 3kHz, ale ten dźwięk jest dość ostry... Za to od 9kHz w górę wrzecionko jest bezszelestne, ale czy to zdrowe?