Witam,
Kupiłem taki zestaw - http://www.ebay.pl/itm/2-2KW-WATER-COOL ... 27c14e497a pytanie brzmi dlaczego po podłączeniu falownika wrzeciono rozpędza się jedynie do 12500 (tyle wyświetla mi falownik) obrotów jak specyfikacyjnie ma 24000. Na falowniku obroty ustawione na max i freq 400 Hz. Ma ktos jakis pomysł?
Pytanie o sterowanie falownikiem chińczyka
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Jeśli na falowniku masz 400Hz to wrzeciono kreci się 24k obr. I odpowiednio proporcjonalnie przeliczaj to sobie w... głowie lub kalkulatorze
. Na wskazania obrotów na falowniku nie patrz, bo wynikają jedynie z wprogramowanej podziałki, której -realnie- nie da się wprogramować do wartości, jaka jest wymagana przy takim wrzecionie

Jeśli moja rada Ci nie zaszkodziła, to może trochę POMOGŁa ? 

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Ja wczoraj rowniez dostalem wrzeciono (z tego co dowiedzialem sie od Johny-ego to od tej samej firmy ale pod inna nazwa na ebayu) i rowniez musialem zmienic PD144 na 3000 (PD143 tutaj akurat nie wplynal na zmiane pokazywanej wartosci RPM / ROTT).
Mysle ze gdyby nie post Wanioszka, to szukal bym rowniez tej informacji. Wiec Johnny, kliknij "Pomogl" przy poscie powyzej
Musze jeszcze znalezc pozycje gdzie mozna ustawic dolny zakres RPM, tak co zlikwiduje zakres 0-20Hz bo niby wrzeciono kreci sie od 8 czy 9 Hz ale mocy to to zupelnie nie ma.
Dla zainteresowanych zakupem - potweirdzam ze wrzeciono jest cichsze niz wentylator w falowniku, fakt faktem ze wiatrak jest glosniejszy niz te komputerowe (minimalnie) ale nawet w nocy nie ma szans obudzic kogos spiacego za sciana testujac wrzeciono
Mysle ze gdyby nie post Wanioszka, to szukal bym rowniez tej informacji. Wiec Johnny, kliknij "Pomogl" przy poscie powyzej

Musze jeszcze znalezc pozycje gdzie mozna ustawic dolny zakres RPM, tak co zlikwiduje zakres 0-20Hz bo niby wrzeciono kreci sie od 8 czy 9 Hz ale mocy to to zupelnie nie ma.
Dla zainteresowanych zakupem - potweirdzam ze wrzeciono jest cichsze niz wentylator w falowniku, fakt faktem ze wiatrak jest glosniejszy niz te komputerowe (minimalnie) ale nawet w nocy nie ma szans obudzic kogos spiacego za sciana testujac wrzeciono