Nie znalazłem takiej opcji w instrukcji i chyba Micromastery jej nie mają. Natomiast jeden parametr jest niepokojący - silnik ma prąd znamionowy 4,5A a falownik max. 3,5A obciążenia ciągłego. Może wytrzyma, ale pewne ryzyko jest.ALZ pisze:Prawdopodobnie można ustawić wyświetlanie obrotów, tylko musisz zadać mu wyświetlanie x 0,1. poszukaj w opcjach. po takim ustawieniu będzie wyswietlał w tyś. obr/ min
Jeszcze pewna sugestia - proszę kolegów o weryfikację bo nie robiłem tego praktycznie. Proponuję nastawić w falowniku f nom. na 180Hz i obroty nom. na 9999 co będzie odpowiadało 16500 obr. przy 300 Hz. Jednocześnie należy podać niższe napięcie nominalne (dałbym 100V), żeby przy tej częstotliwości prąd nie przekroczył 4,5A. Do 9999 obroty będą wtedy podawane poprawnie, co dalej tego nie wiem, okaże się po próbie. Albo będzie pokazywał ostatnie 4 cyfry albo przesunie o jedną i będzie pokazywał dziesiątki w miejscu jedynek. Może w najgorszym przypadku wyświetlić błąd. Wszystko zależy od programu.
Przyznam, że mam pewną wątpliwość, czy przy częstotliwości 300Hz falownik poda napięcie wyższe niż zaprogramowane dla 180Hz nominalne np. 100V. Być może wystarczy tylko ograniczenie prądowe do poprawnej pracy a napięcie można ustawić zgodne z tabliczką. Rzecz na zrobienie doktoratu