Może to trochę z dziedziny polak potrafi ... ale co sądzicie na ten temat, ewentualnie jakieś porady techniczne ? zastosowanie bylo by do plazmy do plazmy..
Myślę żeby wyszlifować końce szyn tak żeby idealnie do siebie przylegały, ewentulanie delikatnie zespawać w miejscach gdzie kulki nie chodzą, wydaje mi się że jak po połączeniu starannie ustawimy równoległość to nie powinno być problemu, bo tak naprawdę w danym czasie tylko jedna kulka będzie w miejscu łączenia, a to raczej nie powinno zbyt drastycznie wpłynąć na położenie całego wózka czy bramy ..
co o tym sądzicie ?
Łączenie szyn od prowadnic..
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
nie wykonywałem tego sam tylko zamówiłem obróbkę w firmie handlującej szynami. Przyznam, że byłem pewien obaw jak to do nas dotarło. Nie było jakoś super obrabiane ale na pewno było prostopadłe. Tak jak napisałeś: wpadała 1 kulka a całość chodziła dobrze
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Dostałem ofertę z firmy produkującej prowadnice THK powiedzieli że jak trzeba łączyć prowadnice to dać im znać to będą szlifowane z jednego zamocowania jedna szyna za drugą oczywiście przyślą podpisane żeby składać tak jak były szlifowane.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
"Skąd mam wiedzieć co to jest ja to tylko zbudowałem"
www.serwotech.pl
www.serwotech.pl