jakie tanie prowadnice miniaturowe?
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
jakie tanie prowadnice miniaturowe?
Witam.Na poczatku przyznam , ze o CNC wiem b. niewiele, tak wiec napisze po krótce o co mi chodzi, a jak jakiś "stary wyjadacz" będzie wiedział to proszę o pomoc.A więc, potrzebuje jak najmniejsze, jak najtańsze prowadnice(miniaturowe).Chodzi mi o wałki długości od 100 do 200 mm(w tym przedziale) o jak najmniejszej średnicy(są takie o śr. 2-4 mm?) i do tego łożyska liniowe, żadnych podpór, koszyków itp nie potrzebuje.Czy ktoś się orientuje gdzie takie cos można nabyć i jaki ( w przybliżeniu) byłby tego koszt? Prowadnice będą minimalnie obciazone i ich jakośc moze byc marna.Z góry dzięki za odpowiedzi.Pozdro
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
wymontuj ze starych drukarek z tego co wiem miniaturowych lozysk liniowych pomijajac fakt ze walki do takich lozysk musza byc o odp parametrach sa nie dostepne w kraju moze na specjalne zamowienie pozatym cena takowego jakby nawet byl w czyjejs ofercie bedzie z 5-10x kosztu powiedzmy lzzyska fi20 np w cxie dla tego ze to zminiaturyzowane lozysko
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Dzieki za odzew.Rzeczywiscie chyba w Polsce tego nie dostane, a nawet jesli to pewnie drogie jak...Jeszcze sie rozejrze, ale dla mnie chba lepszym rozwiazaniem byłoby kupienie stalowych rurek o średnicy pasującej do najmniejszych z ogólnie dostępnych łożysk.Mi takie rurki moze i wystarcza ,bo jak juz mowiłem ich obciązenie nei bedzie duze i wystarczy mi krótki odcinek.A do czego to ma być? Otóż powiem tylko ze nawet zwykły drut (ze 2-3 mm śr) wystarczająco mocny na odcinku 10 cm i do tego cos jakby łożysko liniowe (moze zwykła rurka, albo jak koralik na szprychy
by wystarczyło, tylko ze to zawsze za duze opory.Zresztą pozyjemy zobaczymy.Pozdro all

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
witam !! z rurkami to może być fiasko - z reguły są " jajowate " . ale jak kupisz najmniejsze łożyska liniowe to i wałki do nich pewnie będą . pozdrawiam !! sprawdż terz gościa z tego linku - pisze że ma takie małe LoZyska liniowe , może Ci się nadadzą http://www.allegro.pl/item105125978_loz ... yska_.html
Mane Tekel Fares