prowadnice z CNC Profi
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
A to akurat czasem się zdarza. Niedawno uczestniczyłem w wątku gdzie były omawiane prowadnice podparte z poltechu i niektórzy dostawali albo docięte +/- 4mm, albo o tyle się różnił rozstaw otworów w podporach.bartas4 pisze:Heh jeśli cena miała by być adekwatna do jakości to na rysunku powinien być wymiar np 25 -/+4mm
Betonowo-aluminiowy ploterek
http://www.cnc.info.pl/topics60/nowy-pr ... t45271.htm
http://www.cnc.info.pl/topics60/nowy-pr ... t45271.htm
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
-
- Posty w temacie: 2
Osobiście robiąc jakiś projekt sugeruję się tylko danymi podawanymi w tabelach rysunków technicznych. Średnio wyobrażam sobie zakupienie najpierw wszystkich części a dopiero potem wykonywanie projektów ... A co z tymi częściami które okażą się być złe, nie potrzebne , nieprawidłowe wymiarowo ? Albo nagle przyjdzie pomysł do głowy zeby coś zmienić ? To by hali nie starczyło na magazynowanie takich "pomysłów"
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Nie wiem, ale jaki problem zrobić wstępny projekt a póżniej wstawić wymiary? Oczywiście jak dojdą części.spol pisze:Osobiście robiąc jakiś projekt sugeruję się tylko danymi podawanymi w tabelach rysunków technicznych.
Pastwicie się nad błachą rzeczą a prawda jest taka że nawet części do jakiegoś modelu samochodu dobierane z katalogu potrafią się różnić bo jakiś inżynier pod koniec roku zmienił jakiś wymiar.... tak bywa.
A co będzie jak będą dorobione części i w sklepie skończy się zapas potrzebnych artykułów? Też pozwiecie sklep za brak towaru?

Swiat sie zmienia, części także i trzeba to brać pod uwagę.

-
- Posty w temacie: 2
IMPULS3 pisze:Nie wiem, ale jaki problem zrobić wstępny projekt a póżniej wstawić wymiary? Oczywiście jak dojdą części.spol pisze:Osobiście robiąc jakiś projekt sugeruję się tylko danymi podawanymi w tabelach rysunków technicznych.
No też tak można. Jak robisz coś małego. A co jak projektujesz platforme wiertniczą albo rafinerie ? To nie są klocki lego które poskładasz , rozbierzesz , raz jeszcze poskładasz itd.
Tabele wymiarowe są po to żeby można było pobrać te wymiary i zaufać,że detal będzie z nimi zgodny. Kiedyś kupiłem takie łożyska samonastawne chyba ucp201 u poltecha. Każdy otwór montażowy był w innym miejscu nawiercony a zamiast średnicy pod chyba M6 dziury były pod M12. No w sumie nie duża różnica , prawie nie zauważalna. Tylko ,że wg rysunku i tabelki wymiary powinny być całkowicie inne...
-
To w grę wchodzi taki pieniądz że wszystko będzie suuuuuuuper.spol pisze:A co jak projektujesz platforme wiertniczą albo rafinerie ?

-
Mnie prawo nie interesuje,Abe pisze:Prawo jest w tym przypadku po stronie konsumenta.

Bo to że towar się różni od zamówionego to moim zdaniem bład sprzedawcy który powinien w tym przypadku przyjąć zwrot i oddać pieniądze, ale skąd wziął się pomysł płacenia za dorobione części to już moja wyobrażnia tak daleko nie sięga.