Dzięki temu forum poznałem sporo wiedzy odnośnie CNC to wpadłem na pomysl aby iść dalej z pomocą Forumowiczów:)
Mam problem który pewnie jest przeciwieństwem niejednej osoby umieszczającej tu posty.
Potrzebuję ploter termiczny.Jakieś sprawdzone rozwiązanie. Niestety nie mam wykształcenia w mechanice/elektronice i mogę się potknąc na prostych rzeczach czego wolę uniknąć.
Wydając minimum 8 tys na nowy ploter chyba taniej będzie złożyć go samemu i dorobić wszystkie potrzebne elementy.
Niektórzy napiszą ,że jestem niepoważny itd.
Mam jednak dostęp do maszyn gdzie bez problemów mogę wykonać dowolne części ( toczenie ,frezowanie, szlifowanie) i takie koszty już mi odchodzą.
Z materiałem też nie będzie problemu.
Szukam osoby posiadające doświadczenie w budowie takiej maszynki ,sprzeda projekt i pomoże z dobraniem elektroniki. Może ktoś potrzebuje takiej maszyny to wtedy możemy jednocześnie zbudować dwa plotery i dogadać się cenowo.
Jeśli całość wypali chętnie rozwinę współpracę

Wymiary : trafiają się większe zlecenia jednak mi wystarczy standardowy wymiar płyty styroduru do wycinania reklam. Jednak są możliwości (miejsce) aby zrobić coś większego.
Czekam na propozycje PRIV i Wasze opinie.