Jak w temacie , poszukuję wycinarki do styropianu . Jestem modelarzem, potrzebuję wycinać skrzydła i kadłuby modeli . Jako ,że nie posiadam doświadczenia w budowie maszyn , najchętniej kupię lub zlecę wykonanie takiej maszyny.

Piotr Rakowski pisze:autor wątku napisał. Jest modelarzem i chce wycinać kadłuby i skrzydła. To raczej oczywiste ogłoszenie.
a czego sie uzywa ?hornet20 pisze:ps. W wycinarkach modelarskich nie uzywa sie g-codow, ani super "programow do rysowania". W standarcie autocad lub corel i dedykowane programy typu Jedicut, GMFC foamworks i kilka innych.
JA w podobnym temacie, mam tylko pytanie: czy Taka maszyną moge ciąć płaskie płyty styropianowe? kosztuje tyle, ze moge od niej tego wymgac, czy raczej nie?airmodels pisze:Witam
Jak w temacie , poszukuję wycinarki do styropianu . Jestem modelarzem, potrzebuję wycinać skrzydła i kadłuby modeli . Jako ,że nie posiadam doświadczenia w budowie maszyn , najchętniej kupię lub zlecę wykonanie takiej maszyny.
Ciąć możesz spróbować, ale śmieci i farfocli będzie przy tym tyle, że pewnie dasz sobie z tym spokój. W sumie równie dobrze możesz spróbować ciąć styropian zwykłą piłką włosową za pare zł - maszyna z obrazka do przecież nic innego jak taka 'lepsza' piła włosowa.shaggy pisze: JA w podobnym temacie, mam tylko pytanie: czy Taka maszyną moge ciąć płaskie płyty styropianowe? kosztuje tyle, ze moge od niej tego wymgac, czy raczej nie?