Tak jak pisze poprzednik, odłącz przewody, ale WSZYSTKIE, zasilanie, sterowanie, co tam jest.
Jeśli to będzie MMA z hot-startem, to raczej nie ma obaw (napięcia niskie); jeśli jednak TIG z HF (jonizator to kilka dobrych kV), to bym się obawiał i ustawiłbym na LIFT.
Obawiam się jednak, że wzmocnieniami/zwiatrowaniami w płaszczyznach i nawet pomiędzy przeciwległymi narożami dużo nie pomożesz temu stołowi.
Tak sobie patrzę i zastanawiam się: czy on jest zrobiony z profilu w okolicy 30(35)x1,5 czy z 40x2 (w to drugie bardzo wątpię). Jeśli jest z takich blaszek - bardzo ciężko będzie go usztywnić i "odwibrować".
Chyba nie zastanowiłeś się wystarczająco nad konstrukcją i budową stołu... według mnie jest po prostu wiotki.
Poza tym ustawienie go na kółkach to też duży błąd - szczególnie przy tak nie-sztywnej konstrukcji; w tym wypadku powinien być przytwierdzony do podłoża. W dodatku ma trochę dziwny układ - szeroki "blat" i wąsko rozstawione "nogi" - to też nie sprzyja stabilności i "antywibracyjności". Kojarzy mi się z chatką na kurzej nóżce
Gdyby w tym kształcie choć z urodzenia był ciężki, z grubych kształtowników, więc sztywny - może i kółka by zbytnio nie przeszkadzały.
Ja bym go "porzucił" i zespawał prostą konstrukcję prostopadłościenną z grubego profilu zamkniętego 80-100mm, ze ścianką 5-6mm - i zasypałbym suchym piaskiem albo zalał betonem puste miejsca.
Piasek będzie miał pewnie lepsze własności tłumiące, ale będzie osiadał - warto by wywibrować całość dosypując systematycznie piasku (albo zostawić kilka otworów do dosypywania go w przyszłości). To nie będzie konstrukcja przesadnie droga, a bardzo sztywna i po prostu pancerna.
Poza tym, jak najbardziej można dodatkowo wspawać pionowe odcinki pomiędzy głównymi narożami i poprzeczki udające blat do postawienia maszyny (kółka mogą być, ale bezwzględnie dałbym cztery śruby regulacyjne/poziomujące, na których stałby stół z maszyną po umieszczeniu go w wybranym miejscu. Pod nie można dać jakieś poduszki, ale i skontrolować czy lepiej jest z nimi czy bez nich.
Taki stół z zapasem zabezpieczy Cię przed wibracjami, a obawiam się że nawet jeśli usztywnisz jakoś dotychczasowy stolik - to raczej i tak nie będziesz w pełni zadowolony z efektu.