Wrzeciono iso/bt30 prośba o pomoc
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Wrzeciono iso/bt30 prośba o pomoc
Witam
Mam takie dwa oddzielne projekty ale trochę podobne. Otóż na bazie posiadanych korpusów buduje sobie prostą frezarkę. Projekt mocno otwarty więc nie mam jeszcze rysunków i konkretnych wymagan. Póki co szukam wrzecion ze stożkiem iso/bt30, resztę się dopasuje. I tu mój problem i pytanie.
Ciezko strasznie o zakup samego wrzeciona, znalazłem na stronie wabeco
https://www.wabeco-remscheid.de/catalog ... egory/401/
O coś takiego mi chodzi ale z racji, że to póki co eksperymenty chciał bym coś tanszego, może być chińczyk.
Czy któryś z forumowiczów wie gdzie szukać takich rzeczy? (aliekspres i alibabe przejrzałem i wysłałem 100 zapytan bez rezultatu, poza jednym ale 100 sztuk nie potrzeuje)
Będę wdzięczny za porady.
Pytanie 2 może wiecie gdzie albo polecacie bo znacie, gdzie mozna zamówić w przyszłości wykonanie wrzeciona wg rysunku?
Wielkie dzięki za wzelakie porady.
Mam takie dwa oddzielne projekty ale trochę podobne. Otóż na bazie posiadanych korpusów buduje sobie prostą frezarkę. Projekt mocno otwarty więc nie mam jeszcze rysunków i konkretnych wymagan. Póki co szukam wrzecion ze stożkiem iso/bt30, resztę się dopasuje. I tu mój problem i pytanie.
Ciezko strasznie o zakup samego wrzeciona, znalazłem na stronie wabeco
https://www.wabeco-remscheid.de/catalog ... egory/401/
O coś takiego mi chodzi ale z racji, że to póki co eksperymenty chciał bym coś tanszego, może być chińczyk.
Czy któryś z forumowiczów wie gdzie szukać takich rzeczy? (aliekspres i alibabe przejrzałem i wysłałem 100 zapytan bez rezultatu, poza jednym ale 100 sztuk nie potrzeuje)
Będę wdzięczny za porady.
Pytanie 2 może wiecie gdzie albo polecacie bo znacie, gdzie mozna zamówić w przyszłości wykonanie wrzeciona wg rysunku?
Wielkie dzięki za wzelakie porady.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Re: Wrzeciono iso/bt30 prośba o pomoc
Ja mam takie jak kolega podlinkował.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
Kolegę Dudi wymagałoby wywołać do tablicy.
Robił wrzeciona ATC do OnRedów.
Robił wrzeciona ATC do OnRedów.
-
- Kontakt:
Nie mam za bardzo do czego się odwołać bo jestem początkujący w temacie. Jak za nieco ponad 800zł to może być. Co do bicia to mój egzemplarz akurat go nie ma. Zależy co się trafi.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
To w linku poniżej droższe ale chyba bardziej się do frezarki nadaje (i to jeszcze ATC):
wrzeciono BT30
W tych tańszych trzeba zwrócić uwagę na łożyska. Te z łożyskami wytrzymującymi te 6-8000rpm to już sporo droższe. Te tańsze to bardziej do wiercenia, ale może się mylę.
wrzeciono BT30
W tych tańszych trzeba zwrócić uwagę na łożyska. Te z łożyskami wytrzymującymi te 6-8000rpm to już sporo droższe. Te tańsze to bardziej do wiercenia, ale może się mylę.
tokarka NARVIK "made in Taiwan", frezarka Hartford (klon Bridgeporta "made in Taiwan"), frezarka Bridgeport w takcie przeróbki na CNC, frezarka CNC DIY, trochę pomniejszych klamotów
-
- Kontakt:
Tańsze: 3szt. 6007Z, 2szt. 6006Z
Droższe: 2szt. 7007, 1szt. 6007, 2szt. 6006Z.
Droższe: 2szt. 7007, 1szt. 6007, 2szt. 6006Z.