Witam.
Jak i czym (jakimi maszynami) wyrównać płaszczyznę, splanować powierzchnię ramy pod frezarkę?
Mam ramę skręcaną i chciałbym wyrównać jej powierzchnie pod wałki podparte.
Wielkość ramy to około 1160x1000mm, wielkość powirzchni którą chcę wyrównać to 1000x 430mm.
Jakiej firmy szukać z jakimi maszynami która takie coś może zrobić?
Chyba że ktoś z forumowiczów może??
Jak i czym wyrównać ramę?
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
za półtorej miesiąca ja będę mógł
Musisz szukać frezarki bramowej, wytaczarki lub strugarki... Twój wymiar to już pewien problem dla większości mniejszych maszyn.

Musisz szukać frezarki bramowej, wytaczarki lub strugarki... Twój wymiar to już pewien problem dla większości mniejszych maszyn.
https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
Co by to nie było, to jeśli ma być to łoże pod frezarkę to ważne by było obrabiane bez zbędnego przemocowywania. Czyli maszyna musi być wystarczająco duża po prostu. Ara i le jeśli to konstrukcja spawana to raczej dokładności rzędu góra 0.1 mm na długości osiągniesz bo konstrukcją najprawdopodobniej "rzuci" po zdemontowaniu.
Jakbyś w swojej okolicy nie znalazł niczego odpowiedniego to napisz na PW wraz z rysunkami, na strugarce mam akurat możliwości
Jakbyś w swojej okolicy nie znalazł niczego odpowiedniego to napisz na PW wraz z rysunkami, na strugarce mam akurat możliwości