Witam
Mam w frezarce zamontowany czytnik K+E Easson 10M. Czy któryś z kolegów ma może instrukcję albo schematy do tego modelu? Jakiś czas temu dzwoniłem do przedstawiciela ale nie dysponuje taką instrukcją. Generalnie potrzebuję informację czy jest możliwość regulacji jasności podświetlenia. U mnie jasność jest bardzo słaba i praktycznie przy normalnym oświetleniu niewiele widać. Mam nadzieję że to kwestia ustawienia i nie jakaś usterka. Niestety mam tak od początku (ok. półtora roku). Urządzenie jest z 2009 roku. Przy okazji może opanuję dodatkowe funkcje jakie posiada czytnik.
..jj..
K+E EASSON 10 M czytnik położenia z frezarki
-
- Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Nigdy regulacji podświetlenia w tych czytnikach nie było, proszę w środku sprawdzić zasilacz liniowy znajduje się na płytce głównej - czy daje 5V zasilania.
Schematu nikt nie udostępni, instrukcje na pewno posiadają, w nowych czytnikach ARBAH jest możliwość regulacji podświetlenia ale dostępna w ustawieniach serwisowych (można w nie wejść).
Schematu nikt nie udostępni, instrukcje na pewno posiadają, w nowych czytnikach ARBAH jest możliwość regulacji podświetlenia ale dostępna w ustawieniach serwisowych (można w nie wejść).
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
Dzięki Panowie
Instrukcje może i posiadają ale nie udostępnili... nawet odpłatnie :/
http://www.roesli-maschinen.ch/Easson/E ... ospekt.pdf
PS: kamar, zdążyłem
Jutro spróbuje na spokojnie sprawdzić napięcie, mam nadzieję że nic nie wydymięPiotrjub pisze:...proszę w środku sprawdzić zasilacz liniowy znajduje się na płytce głównej - czy daje 5V zasilania.
Schematu nikt nie udostępni, instrukcje na pewno posiadają...

Tak na szybko wygląda że 8M od 10M różni się tylko obudową. Przynajmniej większość funkcji (jak nie wszystkie) są takie same. Dzięki.kamar pisze:Mam coś takiego
http://www.roesli-maschinen.ch/Easson/E ... ospekt.pdf
PS: kamar, zdążyłem