-Napęd - serwo 750W (2500 "kroków"- 10 000 interopolowane)
-Przekładnia - Paski koła zębate GT3, dwustopniowa
-Przewidziany hamulec
-Uchwyty tokarskie Fi125
Jak widać na powyższym nic skomplikowanego natomiast nie chciałbym popełnić głupich błędów więc:
1:
Ponieważ chciałbym mieć możliwość toczenia na tej osi oraz dokładnego frezowania to przewiduję zmienny drugi stopień przekładni. Drugi stopień w okolicach 1:6 stały, pierwszy regulowany 1:1 oraz 1:6.
Pierwsza opcja da obroty maksymalne rzędu 500rpm i rozdzielczość 0,15 st. do toczenia i frezowania małych średnic albo większych bez wymaganej wielkiej dokładności.
Druga już tylko do frezowania da około 83rpm i rozdzielczość 0,025st. Dla obrazu - przy fi50 daje to liniowo 0,01. jeśli byłoby mało zostaje jeszcze interpolacja w sterowniku serwa.
2:
Ponieważ pewnie zdarzy się frezować aluminium a paski jakie sztywne są każdy wie przewiduję hamulec konstrukcji własnej na zasadzie hamulca tarczowego z samochodu - tarcza i zacisk sterowany pneumatycznie lub serwem modelarskim - się zobaczy
Teraz pytania:
- Czy paski szerokości 16 na pierwszym i 25 mm na drugim przełożeniu wystarczą jeśli chodzi o ich sztywność (rozciągliwość) ?? Na zerwanie z tego co widzę wystarczą natomiast przy szerszych pasach jest kłopot zakupić koła o odpowiednich średnicach.
-Co prawda już pytałem kiedyś na forum ale nie zawadzi jeszcze raz

-Które pasy zapewnią najlepsze parametry pracy przekładni? Doszukałem na forum że GT3 ale może doszukałem się źle

Pozdrawiam
FDSA