Projekt plotera frezującego do szkoły
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 8
Projekt plotera frezującego do szkoły
Witam wszystkich serdecznie.
Potrzebowałbym jakiś projekt nawet najprostszej obrabiarki (najlepiej prostego plotera frezującego). To taka "luźna" forma zaliczenia przedmiotu a ja niestety nie mam pojęcia jak takie urządzenie buduje się od podstaw. Poszczególne elementy mam czerpać z portalu http://www.akcesoria.cnc.info.pl
Może ktoś z Was ma jakiś projekt, który mógłbym przedstawić ? Ważne, żebym zawarł jakiś kosztorys z zaw. wszystkich elementów i dane techniczne. Jeśli nikt nic nie posiada, to może chociaż mógłbym Was prosić o jakąś pomoc i wskazówki ?
Pozdrawiam
Potrzebowałbym jakiś projekt nawet najprostszej obrabiarki (najlepiej prostego plotera frezującego). To taka "luźna" forma zaliczenia przedmiotu a ja niestety nie mam pojęcia jak takie urządzenie buduje się od podstaw. Poszczególne elementy mam czerpać z portalu http://www.akcesoria.cnc.info.pl
Może ktoś z Was ma jakiś projekt, który mógłbym przedstawić ? Ważne, żebym zawarł jakiś kosztorys z zaw. wszystkich elementów i dane techniczne. Jeśli nikt nic nie posiada, to może chociaż mógłbym Was prosić o jakąś pomoc i wskazówki ?
Pozdrawiam
Tagi:
-
Widziałem jakieś małe rysunki ale bez możliwości powiększenia i bez żadnej specyfikacji. Przydałoby się coś takiego, w którym opozycjonowany by był każdy element i mógłbym zrobić jakiś kosztorys na tej podstawie
No albo chociaż większy rysunek, żebym mógł rozpoznać typ profilu itp. Mógłbyś zarzucić jakimś linkiem, proszę ? 

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Niestety, właściciele tego sklepu chyba nie rozumieją działania rynku i zamiast oferować projekty za free przy zakupie większej ilości towaru, każą sobie dodatkowo za nie płacić. IMHO chybiony pomysł, ale to nie ja tam sprzedaję 
Co do techniki liniowej - nie będę pokazywał palcem, kto gdzie i co, ale konkurencja miewa taniej.

Co do techniki liniowej - nie będę pokazywał palcem, kto gdzie i co, ale konkurencja miewa taniej.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Kopiuj i wyceniaj rób kalkulacje łatwiej już nie dam radySeVV pisze:Widziałem jakieś małe rysunki ale bez możliwości powiększenia i bez żadnej specyfikacji. Przydałoby się coś takiego, w którym opozycjonowany by był każdy element i mógłbym zrobić jakiś kosztorys na tej podstawieNo albo chociaż większy rysunek, żebym mógł rozpoznać typ profilu itp. Mógłbyś zarzucić jakimś linkiem, proszę ?
- Załączniki
-
- ploter.rar
- (26.18 KiB) Pobrany 360 razy
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Ci właściciele nie rozumieją wielu rzeczy... np poirytowania klienta tym ze przychodząca faktora jest sporo wyższa policzona na stronie...ursus_arctos pisze:Niestety, właściciele tego sklepu chyba nie rozumieją działania rynku...
Cytuję:
"No ale przecież to nie jest cennik w rozumieniu prawa..."
Pewnie ten post i tak zniknie zaraz jak to się ma zwyczaj dziać ale jedna wielka żenada po prostu.
Pozdrawiam
FDSA
-
tomolc, Czy mógłbyś podpowiedzieć, jakie elementy powinienem zastosować jeśli chodzi o osprzęt do plotera, który mi dałeś ? To pewnie jakiś konkretny sterownik, silnik krokowy, pasek klinowy, koła pasowe, śruba napędowa, prowadnice przewodów, serwonapęd, stół liniowy, łożyska.. Nie wiem jak to dokładnie działa, stąd też cieżko mi powiedzieć jakie elementy wyposażenia będą niezbędne i co za tym idzie które będą ze sobą współpracować.. ? Jestem niestety ale ZIELONY w tym temacie..