Udało mi się wreszcie zamówić frezarke CNC i będe ją miał pod koniec lutego, mam pewien problem, panowie z firmy powiedzieli mi że pomieszczenie musi miec stałą temperature na poziomie min. +15C. Będe korzystał do pracy z garażu wyremontowanego, ok 35m2, nie ocieplone piętro nad garazem (równiez podłoga) - dół (gdzie będzie frezarka) jest ocieplony od strony ścian. Jedyne ogrzewwanie jakie mam póki co to koza-piec szamotowy i nagrzewnica elek. (3.3Kw - ale gó...no to nagrzewa). Obecnie w ciągu dnia przy obecnych mrozach nagrzewam pomieszczenie do maks. + 13-15st. Ale to wiadomo koza- co godzinę trzeba podłożyć. Rozważam ogrzewanie z butli z termostatem żeby w nocy pracowało. moje pytanie : czy Panowie/Panie macie w swoich pomieszczeniach tak wysoką temp. cały czas??...rozumiem że to elektronika i nie może zamarznąć ale + 15st to juz jest naprawde sporo i zastanawiam się czy to tylko moja maszyna będzie taka "wyjątkowa" ??

Kiedyś pisałem topic o moich zamiarach co do CNC i firmy - część gotowa i zapraszam - www.tuldesign.com (do 2 dni strona będzie w pełni działać) Pozdrawiam i z góry dziękuje za odp