Prowadnice osi Y Rexroth 35 wraz z kompletem 4 wózków
Prowadnice osi X Hiwin 20 do których już dokupiliśmy 4 wózki
Wg. sprzedawcy, który jest tu na forum tolerancja powierzchni wynosi 0,02mm, tolerancja kąta 1-2'.
Nie mamy planów do jej dokończenia, jedynie nieco wiedzy zdobytej na forum, doświadczenie z SolidWorks i dobry park maszynowy z dużym CNC włącznie na którym możemy dorabiać kolejne elementy układanki.
Na chwilę obecną przerysowałem ramę + zacząłem rysować oś Z. Producent planował zamontować do tej ramy "wolnoobrotowe z "jamnika" na stożek ISO 40 lub Elte 5,5 kW", niestety za wiele mi to nie mówi

Na allegro w sumie znaleźliśmy wrzeciona cnc Profi 2,2kW z ogólnymi ich wymiarami. Nie wiem czy to dobry wybór, prosiłbym o pomoc bardziej doświadczonych. Na rysunkach konstrukcji jest już dorysowane takie wrzeciono i pomysł jego montażu. Oczywiście w płytce dolnej jest pasowane + dodana klamra mocująca.
Proszę o pomoc:
gdzie i jakie śruby kulowe kupić (planujemy 20X5) + jakie nakrętki, przydałby się prędzej ich rysunek 3D, żebym mógł je dodać do konstrukcji w SW.
Jakie ew. wrzeciono kupić + podobnie przydałby się rysunek 3D takiego wrzeciona, żeby móc je dodać.
Czy robiona przeze mnie konstrukcja jest OK, czy są jakieś błędy .
Proszę szczególną uwagę zwrócić na oś Z, ponieważ rama jest już gotowa, więc jej zmieniać nie będziemy, do skończenia mechanicznie pozostały śruby kulowe, cała oś Z, wrzeciono i silniki.
Zdjęcia: