Frezarka 600x300x300

Maszyny ze stali, aluminium, odlewów itp.
Tu możesz również przedstawić się i opisać swoją maszynę

Autor tematu
robas78
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 1

Frezarka 600x300x300

Post napisał: robas78 » 30 mar 2010, 20:14

Witam.Jako ze zabrałem się za składanie elektroniki do frezarki z tematu i będę miał zapewne mnóstwo pytań wiec postanowiłem założyć ten wątek żeby wszystkie pytania tu zadawać.Jak będę miał chwile to porobię jakieś zdjęcia maszyny.Aktualnie utknąłem na etapie zasilacza.Do napędu użyję serw 60v i 5.6A (4 szt bo będzie os obrotowa)Posiadam trafo 4x 9.5A 32v Wiem ze trochę nie do końca ono pasuje ale chce połączyć po dwa uzwojenia w szereg i to wyprostować podwójnym zasilaczem na bazie płytki z akcesoria mz o2 z tym ze będą kondensatory 10000 (nie do końca wiem ile zastosować i proszę o rade,posiadam 4)no i czy do takich bomb :grin: potrzeba coś dodatkowo podłączyć celem kontroli ładowania.Jeszcze jedno,czy uhu wytrzyma jeśli nim ograniczę napięcie do tych 60v.Informuję że z elektroniki jestem noga totalna więc proszę o porady jak dla ....... :grin:
P.S. Jeszcze raz dzięki za pomoc kol.Leoo encodery już śmigają :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Wreszcie jakieś zdjecia :smile:
Jeśli to kogoś interesuje to prowadnice 15 thk
śruby kulowe hiwin skok 10 i skf też 10
Mam nadzieje ze ktoś się znajdzie obeznany w elektronice i doradzi mi co do tego zasilacza no i uhu.

[ Dodano: 2010-04-09, 21:59 ]
Zapomniałem dodać żebyście mnie nie bili zbytnio za wszystkie popełnione błędy :oops: :oops: ale jest to mój pierwszy wyrób wiec robiłem jak umialem najlepiej :wink:

Tagi:

Wróć do „Frezarka - konstrukcja metalowa”