GIGA ploter frezujący Rada
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
GIGA ploter frezujący Rada
chce zakupić „GIGA ploter frezujący” wystawiony na allegro na aukcji http://allegro.pl/item839352511_giga_pl ... ucent.html chce go używać przede wszystkim do obróbki nierdzewki oraz aluminium wydaje mi się ze może mieć za słaby silnik z racji tego że był by to mój pierwszy ploter prosił bym o pomoc w wyborze odpowiedniego plotera.
Pozdrawiam xX_UKI_Xx
Pozdrawiam xX_UKI_Xx
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
o nierdzewce zapomnij, trudniej się obrabia niż "zwykła" stal więc maszyna sobie z nią nie poradzi.
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Bez przesady z tym nie da rady. Da, z tym że zbierana jednorazowo warstwa będzie cienka. I pamiętaj o niezbędnym zastosowaniu (dodaniu) chłodzenia narzędzia i stosowaniu frezów specjalizowanych do obróbki tego rodzaju stali.
Do porządnej pracy polecam Ci także moje frezarki. Są znacznie mocniej wykonane i myślę, że trochę lepiej nadają się do obróbki stali nierdzewnej. Ale oczywiście wybór należy do Ciebie.
Do porządnej pracy polecam Ci także moje frezarki. Są znacznie mocniej wykonane i myślę, że trochę lepiej nadają się do obróbki stali nierdzewnej. Ale oczywiście wybór należy do Ciebie.
Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
xX_UKI_Xx, już raz napisałem, że plotery nie nadają się do nierdzewki, w nierdzewce będziesz zbierał takim może max 0,5mm i to nie wiadomo z jakim efektem. jak ktoś powie inaczej to tylko dlatego, że chce sprzedać swój ploter.
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -