Frezarka do złota i srebra!
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Frezarka do złota i srebra!
Witam wszystkich!
Bardzo proszę o pewne informacje. Chciałbym zakupić frezarkę do bezpośredniego frezowania złota oraz innych metali szlachetnych. Ma być ona wykorzystywana w pracach jubilerskich i w związku z tym mam pytanie.
Jakimi parametrami powinna charakteryzować się frezarka, aby można było ją wykorzystać do precyzyjnego (ostatecznego) frezowania złota itp. Proszę o wskazanie minimalnych wymagań.
Pozdrawiam.
Bardzo proszę o pewne informacje. Chciałbym zakupić frezarkę do bezpośredniego frezowania złota oraz innych metali szlachetnych. Ma być ona wykorzystywana w pracach jubilerskich i w związku z tym mam pytanie.
Jakimi parametrami powinna charakteryzować się frezarka, aby można było ją wykorzystać do precyzyjnego (ostatecznego) frezowania złota itp. Proszę o wskazanie minimalnych wymagań.
Pozdrawiam.
Tagi:
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Dziękuje za odpowiedzi!
Z maszynami prezentowanymi pod linkiem się zapoznałem. Rzeczywiście większość maszyn jest do wosku. Dwa pierwsze modele to koszt około zaczynający się od 27 000 USD.
Mam jeszcze pytanie. Czy wrzeciono z 24 000 obrotów wystarczy do frezowania złota. Czy ktoś z Państwa widział jakieś osie obrotowe z przeznaczeniem do jubilerstwa.
Pozdrawiam.
Z maszynami prezentowanymi pod linkiem się zapoznałem. Rzeczywiście większość maszyn jest do wosku. Dwa pierwsze modele to koszt około zaczynający się od 27 000 USD.
Mam jeszcze pytanie. Czy wrzeciono z 24 000 obrotów wystarczy do frezowania złota. Czy ktoś z Państwa widział jakieś osie obrotowe z przeznaczeniem do jubilerstwa.
Pozdrawiam.
-
- Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 7
Nie chciałbym się spierać z kolegą ale takie rozwiązanie podyktowane jest przede wszystkim zmniejszeniem kosztów maszyny i uproszczeniem konstrukcji. Sztywność maszyny dla mnie jest przy takim rozwiązaniu dużo mniejsza. A dokładność jeśli prawda będzie co mi się wydaje zastosowania ręcznego blokowania wysokości osi z jednej strony będzie zadawalająca dla miękkich materiałów.