Od razu powiem ze nie mam dostępu do spawarki tak pozatym tokarka i inne narzędzia mam pod bokiem.
PS. Proszę także o porady jak obtoczyć śruby trapezowe do łożysk i od sprzęgło do silnika tak żeby wszystko chodziło gładko i ładnie. Oraz o porady jak wszystko połączyć ( elektronikę ) tak żeby nic się nie spaliło ani nie zepsuło nie chcę nic spartaczyć podczas prac bo to ciągnie za sobą dodatkowe koszty a tego raczej bym nie chciał.
Kolejna rzecz którą chciałbym się dowiedzieć to jakie oprogramowanie zastosować. W zakładce z ogólnymi tematami o oprogramowaniu pisałem tylko wątek o machu2 gdzie i jak ściągnąć ale po dłuższym zastanowieniu i rozmowie ze znajomym zacząłem się zastanawiać nad step2cnc i eduCAD 2.6 CNC jeżeli ta frezareczka wyjdzie i będzie i będzie dało się nią obrabiać miękkie metale oraz drewno tak jak planuje jestem skłonny zakupić te programy ale tylko pod warunkiem że będzie to działało jak należy. Wyżej wspomniałem o materiałach obrabianych tak planuję żeby cnc obrabiało metal oraz drewno takie jak sklejka balsa także plastik żywice. Bardzo bym chciał aby dało się nią obrabiać metal choć wiem że nie będzie to proste dlatego też proszę o opinie na ten temat.
Chciałbym jeszcze dodać że mogę dać komuś ramę do pospawania i wyważenia z całym projektem nie mam takiej osoby ale jeżeli ktoś będzie skłonny mi pomóc kurierem podeślę chyba że ten ktoś był by z Wrocławia i zapłacę za robociznę wszystko jest do przedyskutowania od tego jest ten temat