prowadnica od wiertarki do frezarki cnc
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
prowadnica od wiertarki do frezarki cnc
Witam!
Mam mozliwoosc kupna takiej prowadnicy jaka zalaczam na zdjeciu za cene 150 zl. i z tad pojawia sie moje pytanie: czy jest ona odpowiednia do budowy cnc frazarki ? jakie silniki krokowe musial bym dobrac (jaki moment)? frezarka miala by służyć do obrobki drewna.
Za wszelkie rady bardzo dziekuje .
pozdrawiam!
oto lin do zdjecia : http://www.fotosik.pl/pok...24fdebda67.html
Mam mozliwoosc kupna takiej prowadnicy jaka zalaczam na zdjeciu za cene 150 zl. i z tad pojawia sie moje pytanie: czy jest ona odpowiednia do budowy cnc frazarki ? jakie silniki krokowe musial bym dobrac (jaki moment)? frezarka miala by służyć do obrobki drewna.
Za wszelkie rady bardzo dziekuje .
pozdrawiam!
oto lin do zdjecia : http://www.fotosik.pl/pok...24fdebda67.html
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
po pierwsze widac ze ten sprzet ma juz lata swietnosci za soba co wiaze sie z np luzami... a po drugie frezareczka nie jest przystosowana do sterowania cnc, sprawnosc tych srob ktore tam sa jest nie wieksza niz 70-80% co sie wiaze z kupnem wiekszych krokowcow szybszym zurzywaniem sie srub i nakretek niz we frezarka przystosowanych do sterowania cnc
Choć nie jestem detektywem, zawsze znajdę budkę z piwem!
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
70-80% ?? taka sprawnoscma moze miec zasyfiony mechanizm srubowy toczny a nie z gwintem trapezowym. jesli w polaczeniach srubowych z gwintem trapezowym uzyska sie sprawnoc rzedu 50% to jest to niebywaly sukces do ktorego droga prpwadzie przez szlifowanie sruby i docieranie nakretki.skrzat pisze:po pierwsze widac ze ten sprzet ma juz lata swietnosci za soba co wiaze sie z np luzami... a po drugie frezareczka nie jest przystosowana do sterowania cnc, sprawnosc tych srob ktore tam sa jest nie wieksza niz 70-80% co sie wiaze z kupnem wiekszych krokowcow szybszym zurzywaniem sie srub i nakretek niz we frezarka przystosowanych do sterowania cnc
co do samego stolika, to nie sadze aby to byla jakasd staroc, podobne, albo wrecz identyczne mozna kupic w sklepach internetowych do tej pory.
-mamo, czy jestem Twoją małą księżniczką?
-nie, nie jesteś synu
-nie, nie jesteś synu