Witam, mam trochę części z których planuję zbudować sobie frezarkę do metalu. Ponieważ moja wiedza na ów temat jest jeszcze bardzo uboga - zwracam się do Was z prośbą o pomoc w temacie doradzenia, które z posiadanych przeze mnie części można by wykorzystać do realizacji tego projektu. W zasadzie, to jeszcze nie mam nic określonego - po za przybliżonym polem roboczym +/- 80cmm x 60cmm x 15cm... Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
Ps. - zapewne resztę z tych części będę chciał sprzedać.
Pomoc w budowie plotera o metalu
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: Pomoc w budowie plotera o metalu
Zwykle z przypadkowych części wychodzi potworek o mocno ograniczonej użyteczności ...
Też mam sporo gratów kupionych na złomie po 2 PLN/kg i gdzie bym nie chciał ich użyć, to mają albo złą długość, albo szerokość, albo wysokość, a najczęściej wszystko na raz ...
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Jakbyś zdecydował się coś sprzedawać po fajnych cenach to byłbym zainteresowany:)
Dodane 1 minuta 49 sekundy:
Dodane 1 minuta 49 sekundy:
Ja na przykład lubię takie wyzwanie budowania czegoś z rzeczy które już się ma i odpowiedniego dopasowania elementów i czasami zmiany projektu małej albo większejtuxcnc pisze:to mają albo złą długość, albo szerokość, albo wysokość, a najczęściej wszystko na raz ...

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Masz tych szpejów mnóstwo - zrób jakąś "inwenturę" bo tak nie wiadomo co tam naprawdę jest - podstawowe pytanie czy skompletujesz z tego wszystkiego trzy osie i nie mówię o tych kompletnych tylko osobno śruby toczne , wózki plus prowadnice. Wózków masz dużo to może do nich wystarczy dokupić szyny? Te kompletne osie to bym sprzedał (chyba że to jakieś pancerne ustrojstwa) i za to uzupełnił resztę (silniki sterowniki etc.). Musisz napisać do czego ta maszyna bo to że do metalu to trochę za ogólnie (oranie w stali czy np. rzeźba w aluminium).
Generalnie spis wszystkiego, niepotrzebne rzeczy na handel i dalsze działanie.
Generalnie spis wszystkiego, niepotrzebne rzeczy na handel i dalsze działanie.