Płyta główna - CNC4PC model C1
Sterowniki - MSD542 x4
Silniki - FL60STH86-3008 BF x1 + dwa podobne, niestety bez naklejek wiec dokupię podobne do FL.
Trafo i reszta w załączonym schemacie który przerysowałem z tego co dostałem, nie jest to mój projekt oraz będzie przerobiony.
1. Silniki nie kręcą pomimo tego ze Mach pokazuje ruch przy użyciu strzałek na klawiaturze. Silnik trzyma prąd, nie da się go przekręcić. Na płycie głównej są diody, wydaje mi się dedykowane wyjściom, nie świeca, świeci się jedynie dioda ‘outputs status’, co powinienem sprawdzić po kolei, żeby zweryfikować czy płyta jest sprawna?
2. W jaki sposób sprawdzić czy sterowniki są sprawne? Napięcie jest ok, 42V na każdym. Napięcie pomiędzy A+ i A- oraz B+ i B- w przypadku podpiętego jednego silnika to 1.7V, w przypadku drugiego, 1.4V. Tam, gdzie nie ma podłączonego silnika, 42V pomiędzy A+ i A-. Prawidłowo?
Pytań mam więcej aczkolwiek chciałbym na początku zweryfikować czy płyta oraz sterowniki są sprawne. Załączone zdjęcia pokazują ustawienia Mach3, na których wcześniej teoretycznie wszystko działało.
Z góry dzięki za pomoc, wrzucę tu na forum pełen projekt w 3D oraz schemat po skończeniu projektu

Pozdrawiam
Pawel