Maszynka elegancka wyszła .
Ja jestem ciekawy tej osłony akustycznej. Jak wrażenia przy zamkniętej osłonie podczas pracy? Różnica jest znaczna czy niewielka?
Jak możesz to nakręć jakiś filmik z pracy wrzeciona z osłoną zamknięta i otwartą.
Mam trochę płyt paździerzowych i zastanawiam się czy warto robić trumnę na maszynkę.
Dzięki za miłe słowa steff.k, pudełko spisuje się rewelacyjnie. Różnica w głośności jest bardzo duża, nie mówiąc już o syfie który się robił w pomieszczeniu podczas frezowania. Kiedyś nie dało się rozmawiać podczas pracy, a teraz można spokojnie słuchać radia. Pozostało jeszcze tylko zamontować odciąg, nad którym aktualnie pracuję i będzie git. Filtr cyklonowy już zrobiłem - świetna sprawa bo 99.9% wiórów i pyłu leci do wiadra i nie dostaje się do odkurzacza pomimo braku worka.
[youtube][/youtube]
Na filmie niestety tego tak dobrze nie słychać, a to za sprawą aparatu w telefonie który stara się wyrównać poziom głośności nagrania. W rzeczywistości różnica głośności podczas frezowania jest dużo większa.
Dzięki za filmik .
Różnicę słychać przy zamykaniu pudła - faktycznie robi robotę. Muszę pomyśleć nad swoją osłoną, co prawda jeszcze nikt się nie skarżył, ale wolę dmuchać na zimne.
A jaki odkurzacz planujesz? Jam mam odciąg zrobiony z odkurzacza do popiołu z casto z filtrem hepa, tylko jeszcze cyklona nie mam.
Też myślałem o tym kominkowym ale, że trafił mi się jakiś stary electrolux za darmochę to postanowiłem, że dorobię do niego filtr. Kupiłem w Leroy Merlin przezroczystą doniczkę, kilka rur do wody, wyciąłem ze sklejki pokrywę i podstawę, stare wiaderko z farby i o dziwo działa pięknie
beatliner pisze:Też myślałem o tym kominkowym ale, że trafił mi się jakiś stary electrolux za darmochę to postanowiłem, że dorobię do niego filtr. Kupiłem w Leroy Merlin przezroczystą doniczkę, kilka rur do wody, wyciąłem ze sklejki pokrywę i podstawę, stare wiaderko z farby i o dziwo działa pięknie
I o to chodzi , podrzucił być linka do doniczki skoro masz już sprawdzoną. Na stronie liroja nie widzę nic co jest przeźroczyste i ma duży stożek :/.
Zdjęcie filtru cyklonowego. Nie wygląda to zbyt profesjonalnie ale działa i o to chodziło. Kiedyś go pewnie zrobię od nowa już trochę bardziej starannie.
beatliner pisze:Zdjęcie filtru cyklonowego. Nie wygląda to zbyt profesjonalnie ale działa i o to chodziło. Kiedyś go pewnie zrobię od nowa już trochę bardziej starannie.