poczatek budowy i pierwsze pytania
-
- Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 6
Ja ich nie sprzedaje i nie produkuje, ja je wykorzystuje w produkowanych maszynach (pomagałem finansowo w ich powstaniu). Dlatego o cenę i zakup trzeba się pytać ale nie mnie. Dodam że chłopacy w tej kwestii starają się poprawić a sterowania w tej chwili nie można dostać wszystko co wyprodukowali prędzej sprzedali a mówię to z prozaicznej przyczyny, mam parę maszyn gotowych które nie mogę wydać klientom bo czekam z utęsknieniem na sterowania i też mnie to strasznie denerwuje. Składają teraz kolejne 60 sztuk i mam nadzieję że sytuacja z dostępnością diametralnie się zmieni i minie moje zdenerwowanie.
Tagi:
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 5
Heh...
Do dzisiaj byłem przekonany ze te sterowniki to Twoja firma. Czytając Twoje posty można odnieść takie wrażenie (ciekawe czy tylko ja takie odniosłem?) no ale już wiem więcej.
Często tu na forum można spotkać się z postawą "wiem ale nie powiem", "mam ale nie dam i nie powiem skąd"...
Może teraz inny problem/kwestia która mnie trapi... czy do konstrukcji stalowej pod względem sztywności będzie dużo lepiej zastosować 4 profile zamknięte powiedzmy 50x50mm zespawane do kupy ze sobą niż jeden profil 100x100mm?
Intuicja mi podpowiada że te 4 będą dużo sztywniejsze no i maszyna nie będzie taka "muzykalna" przy krokowcach. Jak się na to zapatrujecie? Opłaca się kombinować?
Profile podałem dla przykładu oczywiście równie dobrze mogą być inne wymiary - chodzi o sam pomysł przy konstruowaniu ruchomej bramy.
Do dzisiaj byłem przekonany ze te sterowniki to Twoja firma. Czytając Twoje posty można odnieść takie wrażenie (ciekawe czy tylko ja takie odniosłem?) no ale już wiem więcej.
Często tu na forum można spotkać się z postawą "wiem ale nie powiem", "mam ale nie dam i nie powiem skąd"...
Może teraz inny problem/kwestia która mnie trapi... czy do konstrukcji stalowej pod względem sztywności będzie dużo lepiej zastosować 4 profile zamknięte powiedzmy 50x50mm zespawane do kupy ze sobą niż jeden profil 100x100mm?
Intuicja mi podpowiada że te 4 będą dużo sztywniejsze no i maszyna nie będzie taka "muzykalna" przy krokowcach. Jak się na to zapatrujecie? Opłaca się kombinować?
Profile podałem dla przykładu oczywiście równie dobrze mogą być inne wymiary - chodzi o sam pomysł przy konstruowaniu ruchomej bramy.
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 6
wpozadku rozumiem ze konsrukcja stalowa o polu pracy minimum 1250*600.teraz kwestia napedow?za pomoca czego?paskow,sruby.listwy zebatej,lancuvha?osobiscie wydaje mi sie sruba najlepsza ale tez najdrozsza.z reszta maszyna tylko do mdfu wiec podpowiedzcie co byloby optymalne?i w koncu jaki naped krokowce czy serwo?zalezy mi na szybkosci!!!wrzeciono dobierze sie o odpowiedniej mocy i po problemie.tylko kwestia napedow. ile moze kosztowac frezowanie konstrukcji jak pospawam i ewentualnie czy wiecie gdzie w krakowie to zrobie?