Kupuję chińską frezarkę - WASZ PRZEGLĄD PRZED ZAKUPEM
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 20
Też się tego obawiam. Ogólnie mając doświadczenie ze sprowadzaniem z Chin zauważam, że jeśli na ECI wartość jest zbyt niska, to liczą chyba od wagi i kategorii sprzętu. W każdym razie - dopóki nie przyjdzie, nie ma co się łudzić, bo nadzieja głupoty w głowie robi 
Idzie ze zwykłą 300 watową szlifierką. Gotuję się pod Kressa na razie.

Idzie ze zwykłą 300 watową szlifierką. Gotuję się pod Kressa na razie.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
-
- Posty w temacie: 6
-
Woda może ważyć i 200 kilogramów
A mocowanie i tak już jest, także nie wynika znacząca różnica z jego podmiany (ba, nawet będzie lżejsze, w końcu otwórz większy
) Nie interesuje nas to wtedy, nie wpływa na obciążenie maszynki
Od kolegi bh9 wywnioskowałem, że Kress będzie maksymalnym, co ta maszyna obsłuży z racji swojej masy, gdyż wszystko cięższe po prostu wyboczy nam konstrukcję. Zobaczymy. Zakupiłem dziś komputer z gniazdem LPT, kombinuję, jak go teraz sparować z moim głównym komputerem oraz monitorem (w którym niestety mam tylko jedno wyjście, stąd jeśli nie istnieją żadne splittery to trzeba będzie przełączać ręcznie, a szkoda
).

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
Chińczycy kłamią - nie ufaj w to co piszą. Ja swoje zważyłem
masywny uchwyt od gmaro też swoje waży
Wrzeciona chyba są w 2ch standardach robione - o średnicy 80mm i o średnicy 65mm - musiałbyś mieć taki uchwyt, bo je łapie się za obudowę. Chyba że widziałem w temacie o oelektrowrzecionach zdaję się 300W na tuleje ER11.
Ale szkoda pisania - kress 800 się świetnie sprawdzi. Bez falownika i innych ustawień - podpinasz i działa.

Ale szkoda pisania - kress 800 się świetnie sprawdzi. Bez falownika i innych ustawień - podpinasz i działa.
-
bh91 - oczywiście się nie kłócę. Zapewne masz rację, bo różnisz się ode mnie tym, że to wrzeciono miałeś w ręku
Ja nie. Także nie mam prawa się kłócić - tym bardziej, że "walka" o wartości używanych skarpet
W każdym razie dostawca określił taką wagę, dla której kalkulowana jest cena przesyłki - także sprzedający najwyżej dołoży do wysyłki
NIE DLA MNIE KWESTIA! 
Kupię Kressa 1050 - gdyby ktoś miał, chętnie zgarnę.
Ogólnie gdyby ktoś chciał kupić wrzeciono 2.2kg na japońskich łożyskach, to w cenie z inwerterem mogę załatwić za 1300 zł z przesyłką do Polski

Kupię Kressa 1050 - gdyby ktoś miał, chętnie zgarnę.
Ogólnie gdyby ktoś chciał kupić wrzeciono 2.2kg na japońskich łożyskach, to w cenie z inwerterem mogę załatwić za 1300 zł z przesyłką do Polski

-
- Posty w temacie: 6