pare pytan poczatkujacego
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
1 łożysko nie przejdzie, to nie ploter termiczny, nawet w termiku daje sie dwa,
wałki nie podpierane wzdłuż przekroju chyba masz na mysli, bo na koncach podpory chyba są oczywiste. Przy tym polu pracy możesz sobie darować podpory pod warunkiem że nie będzie szybkiej obróbki, na stronie akcesoria.info sa wzorki na wyznaczenie strzalki ugiecia wałka przy zadanej sile obciążającej przekrój, wystarczy znać moment bezwładnosci przekroju obciążanego.
wałki nie podpierane wzdłuż przekroju chyba masz na mysli, bo na koncach podpory chyba są oczywiste. Przy tym polu pracy możesz sobie darować podpory pod warunkiem że nie będzie szybkiej obróbki, na stronie akcesoria.info sa wzorki na wyznaczenie strzalki ugiecia wałka przy zadanej sile obciążającej przekrój, wystarczy znać moment bezwładnosci przekroju obciążanego.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 18
- Kontakt:
z tego co widze nie można tak w nieskończonośc ciąć kosztów bo wyjdzie zabawka a nie maszyna na której można coś zrobic ... zdecydownie 4 łożyska na oś oczywiściebartuss1 pisze:1 łożysko nie przejdzie, to nie ploter termiczny, nawet w termiku daje sie dwa,
Ostatnio zmieniony 08 sie 2006, 08:45 przez gmaro, łącznie zmieniany 1 raz.
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 19
nastepnym problemem jest konstruckja frezarki
w domu posiadam profile stalowe 20mmx40mm o dlugosci 2.5 metra 5mmx400mm dlugosci 1,5 metra
oraz 4 metry rury o srednicy 34mm i grubosci scianki 4mm
i zastanawiam sie czy z tego da sie zrobic jakas pozadna konstrukcje czy jepiej kupic jakies wieksze profile jesli tak to jakie beda najlepsze ?
w domu posiadam profile stalowe 20mmx40mm o dlugosci 2.5 metra 5mmx400mm dlugosci 1,5 metra
oraz 4 metry rury o srednicy 34mm i grubosci scianki 4mm
i zastanawiam sie czy z tego da sie zrobic jakas pozadna konstrukcje czy jepiej kupic jakies wieksze profile jesli tak to jakie beda najlepsze ?
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 18
- Kontakt:
trochę tu namieszane w opsie tych profiliazaz pisze:w domu posiadam profile stalowe 20mmx40mm o dlugosci 2.5 metra 5mmx400mm dlugosci 1,5 metra

azaz pisze:zastanawiam sie czy z tego da sie zrobic jakas pozadna konstrukcje czy jepiej kupic jakies wieksze profile jesli tak to jakie beda najlepsze ?
mogę tylko podpowiedzieć ze w swoich konstrukcjach stosowalem różne profile ale sciankę daj min 5 mm jeśli masz zamiar robić w nich gwinty

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...