wiertarko frezarka na cnc
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
Jaskółka, kanałki...ale to co do tej pory dotykałem w tych mniejszych maszynkach to było zwykłe czarne żeliwo - fajerki do piecyka a nie prowadnice z tego robić. Przy ręcznej eksploatacji regulacja wystarczała na tydzień - dla stolika który leży i tylko ma nie spaść z podstawy na nogę. A gdzie tu do pracy w pionie dla wrzeciennika.
Ble jaki otwór wywiercić to jak w drewno wchodziło - nic dziwnego że połowa śrubek coś tam "trzymających" była zwyczajnie wbita jak gwóźdź.
O takim żeliwie piszę. Czy warto.
Ble jaki otwór wywiercić to jak w drewno wchodziło - nic dziwnego że połowa śrubek coś tam "trzymających" była zwyczajnie wbita jak gwóźdź.
O takim żeliwie piszę. Czy warto.
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Konwersję podobnej frezarki na CNC zaprezentowano na cnczone.com

Link do filmów prezentujących maszynkę ----> link
a tu link do tematu na cnczone ---> link Google blokuje dostęp strasząc zagrożeniem ( można wejść przez zaawansowane/na własną odpowiedzialność - mój antywirus nic nie sygnalizuje chociaż potrafi ostrzegać przed infekcjami na witrynach, które google uznają za bezpieczne).
A tu fajne uzupełnienie :

Link do filmów prezentujących maszynkę ----> link
a tu link do tematu na cnczone ---> link Google blokuje dostęp strasząc zagrożeniem ( można wejść przez zaawansowane/na własną odpowiedzialność - mój antywirus nic nie sygnalizuje chociaż potrafi ostrzegać przed infekcjami na witrynach, które google uznają za bezpieczne).
A tu fajne uzupełnienie :
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Ja bym szybciej poszukał skorupy prawdziwej frezarki, (reszty z niej nie potrzebujesz) niż bawił się w przeróbki tej jak to zwać zabaweczki. Dużo wydasz a mało na niej zdziałasz.
Po próbach, przemyśleniach stoi u mnie bardzo podobny model i robi za wiertarkę. Kupiłem bridgeport, sterowanie od cs-lab i śmiga bez problemów (nie tylko w alu
)
Po próbach, przemyśleniach stoi u mnie bardzo podobny model i robi za wiertarkę. Kupiłem bridgeport, sterowanie od cs-lab i śmiga bez problemów (nie tylko w alu