Mała frezarka biurkowa 380x380x100
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 25
Czyli najpierw okleić cięte krawędzie taśmą, a potem docisnąć przykręcając do formatki?
Jeszcze tylko pytanie czy utwardzacz PAC wystarczy? Bo Z-1 jest bardzo wrażliwy na właściwy dobór proporcji, a przy za dużej ilości może doprowadzić nawet do samozapłonu
Nie wiem jakby moja zareagowała na kawałek płonącej frezarki w pokoju 
Jeszcze tylko pytanie czy utwardzacz PAC wystarczy? Bo Z-1 jest bardzo wrażliwy na właściwy dobór proporcji, a przy za dużej ilości może doprowadzić nawet do samozapłonu

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Jak jeszcze nie zamówiłeś - jest jeszcze system EPOLAM 2002. Może wychodził ciut za lepki do wypełniania wąskiego profilu, ale przy drobnym (<2mm) wypełniaczu dałby radę.
Wiąże powoli (z godzinę można spokojnie pracować na zmieszanej żywicy), skurcz jest znikomy, żywica ta nie wymaga obróbki termicznej po związaniu (niektóre trzeba podgrzać do ~60°C, inaczej są kruche). Mam dobre doświadczenia z tą żywicą - kleiłem nią swoją granitową maszynkę.
Wiąże powoli (z godzinę można spokojnie pracować na zmieszanej żywicy), skurcz jest znikomy, żywica ta nie wymaga obróbki termicznej po związaniu (niektóre trzeba podgrzać do ~60°C, inaczej są kruche). Mam dobre doświadczenia z tą żywicą - kleiłem nią swoją granitową maszynkę.
-
Zamówiłem już wczoraj ale dzięki za podpowiedź. Na tym Epidianie 601 z utwardzaczem IDA (z info, które znalazłem na stronach) też można teoretycznie pracować koło 50 minut zanim zwiąże, więc myślę, że będzie dobrze. Skurcz też nie powinien być duży. Nie mogę się tylko doszukać czy piasek należy mieszać z żywicą przed dodaniem utwardzacza czy już po, czy może nie ma to kompletnie żadnego znaczenia?
-
No i pierwsze dwa większe i najważniejsze profile zalane 
Piasek został wyprażony...

profile zabezpieczone...

... trochę babrania z zapychającym się lejkiem, ubijania, potrząsania, stukania młotkiem i profil zalany

Czekamy na efekty, a jutro zalewanie pozostałych profili
[ Dodano: 2015-09-06, 11:53 ]
No i pozostałe profile zalane.

Piasek został wyprażony...
profile zabezpieczone...
... trochę babrania z zapychającym się lejkiem, ubijania, potrząsania, stukania młotkiem i profil zalany
Czekamy na efekty, a jutro zalewanie pozostałych profili

[ Dodano: 2015-09-06, 11:53 ]
No i pozostałe profile zalane.