ploter z ruchomą bramą rozpoczęcie budowy

Maszyny ze stali, aluminium, odlewów itp.
Tu możesz również przedstawić się i opisać swoją maszynę
Awatar użytkownika

Autor tematu
zacharius
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 15
Kontakt:

Post napisał: zacharius » 02 sie 2010, 18:18

analogia jest tylko skala i waga nie ta żeby to porównywać z brama napędzana jedna śrubą.

druga tez kwestia ze poprzednia pula zdjęć była wgrana jeszcze w styczniu wiec Kolegi teoria jest tak lekko z pół roku spóźniona

Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły

Tagi:

Awatar użytkownika

sega007
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4

Post napisał: sega007 » 02 sie 2010, 22:08

hehehe, od razu koalicja... :wink: Leoo nie podchodź zbyt ambicjonalnie, tylko z lekkim przymrużeniem oka. Toż my w większości amatorzy, hobbiści, zapaleńcy... :wink:
A ja uważam, że najpierw trzeba coś spie..., żeby później coś zrobić dobrze. :mrgreen:
Dłużej się wtedy pamięta. A Leoo jest cacy, bo pomaga innym w problemach i może krytykować, ja krytykę przyjmuję i zapraszam do mojego tematu...
Każde urządzenie elektryczne będzie działać lepiej, kiedy włożysz wtyczkę do gniazdka.

Awatar użytkownika

syntetyczny
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Kontakt:

Post napisał: syntetyczny » 03 sie 2010, 14:13

Leoo, rozumiem o co Ci chodzi, ale wydaję mi się, że aż taka prosta matematyka z obliczeniami to to nie jest. W przypadku tak małej maszyny to momenty jakie tu powstają są zauważalne, ale zmiana rozstawów o kilka centymetrów nie poprawi diametralnie jakości.
Można by przeprowadzić symulacje w Inventorze, nie są trudne jedynie czasochłonne, akurat poziom akademicki.
Kto pyta, nie błądzi. Eppur si muove
Kreatura CNC
Modernizacja plotera megaplot

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Frezarka - konstrukcja metalowa”