Proszę o pomoc w wykonaniu ramki ze sklejki
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
Proszę o pomoc w wykonaniu ramki ze sklejki
Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość wykonania takiej ramki jak na rysunku, o podanych dokładnościach. Ramka wykonana ze sklejki. Czy jest możliwość wykonania takiego detalu na maszynach typu "low cost". Ewentualnie kto mógłby z forumowiczów podjąć się takiego zlecenia, na początek 10 szt. i jaka byłaby cena. Wszelkie odstępstwa od rysunku są do uzgodnienia.
- Załączniki
-
- drewno.pdf
- (64.44 KiB) Pobrany 274 razy
Tagi:
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
Dziękuje za odpowiedź. Co do przekroju A-A, nie mam na razie dostępu do rysunku żeby to inaczej pokazać ale postaram się wytłumaczyć. Mianowicie, proszę zwrócić uwagę w przekroju na część zakreskowaną tzw. "mięso", kształt ramki (kontur) po przecięciu z płaszczyzną.I tylko ten kształt zakreskowany jest dla nas istotny. I teraz... z rysunku wynika (rzut po prawej stronie) że wysokość ramki to 24mm, chciałbym jednak zejść z tych 24 mm o 2,7 mm (patrz A-A) z tym że tylko na 8 milimetrach (patrz A-A). Szerokość przekroju to 10mm (jak wynika z rysunku (130-110)/2 ) czyli na pozostałych 2 mm o wysokości 24 mm , chciałbym zrobić fazkę 2x2mm lub 2x45st.. A że ramka jest symetryczna o czym mówią osie środka , przekroje są wszędzie identyczne.
A proszę mi powiedzieć jaka byłaby cena 10 szt. takich ramek, przynajmniej jakiś rząd wielkości, nie wiem- około 10zł/szt, 20zł/szt.?
A proszę mi powiedzieć jaka byłaby cena 10 szt. takich ramek, przynajmniej jakiś rząd wielkości, nie wiem- około 10zł/szt, 20zł/szt.?