Kopiarka.

Problemy i ich rozwiązania przy obróbce drewna i materiałów drewnopochodnych ręcznej jak i za pomocą CNC

Autor tematu
andriej
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Kontakt:

Kopiarka.

Post napisał: andriej » 24 cze 2015, 20:52

Witam wszystkich !
Jestem tutaj nowy i mam nadzieję ,że to forum pomoże mi rozwiazać pewien problem. Kilka lat temu zbudowałem sobie kopiarke,która raczej nie wzbudziła mojego uznania. Kopiarka jest zbudowana w ten sposób,że można na niej obrabiać figurki wstępnie .To znaczy wyposażona jest w dodatkowy agregat,który działa na zasadzie wzorcarki obwiedniowej,a nastepnie ramieniem dokonujemy już ostatecznej obróbki tzn .rzeżbimy.Wiem ,że troche zagmartwane. W zwiazku z tym,ze moja kopiarka nie wzbudza mojego uznania,mam prośbę-może ktoś będzie tak wspaniałomyślny i pokaże mi na swoim sprzęcie jak to działa i będę mógł porównać .Pozdrawiam
P.s. mieszkam w kujawsko-pomorskim

Autor tematu
andriej
Posty w temacie: 2
Kontakt:

Post napisał: andriej » 28 cze 2015, 09:44

Więc moze wyjąśnię to bardziej szczegółowiej. Patrząc na filmiki wszystko wygląda ładnie pieknie ,rzeżba jest prawie idealna. Niestety u mnie tak nie jest ,a czas który sie poswięca jest zbyt długi. Może to z moja kopiarka jest coś nie tak ,więc chciałem porównać ,ale niestety nie ma odzewu. Na tygodniu wstawię zdjęcie mojego sprzętu. :cry:

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Obróbka drewna”