Spalenizna na głowicach
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Spalenizna na głowicach
Mam kilkanaście głowic tarczowych bardzo zabrudzonych (spalenizna) na płytkach i nożykach po poprzednim operatorze. W jaki sposób można je skutecznie oczyścić?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Do tego są specjalne płyny, które usuwają żywicę i smołę. Kiedyś to przerabiałem, ale to było dawno i wiele się zmieniło. Wpisz w wyszukiwarkę "czyszczenia pił tarczowych" i Ci wyskoczy kilka do wyboru. Nie chcę sugerować produktu. Sam wybierz. jest forum drzewnictwo i tam ten temat omawiają.
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Skarabe, - na bieżąco jak sie ropuje to daje rade ale jak ktoś jedzie i nie dba to potem to tylko dynamitem 
BYDGOST, - płyny sa lepsze od ropki ale do zajechanych to przydało by sie jeszcze w myjce ultradźwiekowej umiescic.
Czasami bez namoczenia w ropie lub benzynie i wstepnego mechanicznego czyszczenia nic nie ruszy.

BYDGOST, - płyny sa lepsze od ropki ale do zajechanych to przydało by sie jeszcze w myjce ultradźwiekowej umiescic.
Czasami bez namoczenia w ropie lub benzynie i wstepnego mechanicznego czyszczenia nic nie ruszy.
Żeby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu.

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Jeżeli ktoś nie dbał o frezy czy piły i są przypalane to znaczy że albo robiliście tępymi narzędziami albo po ostrzeniu mają niewłaściwe kąty ostrza do danego rodzaju obróbki. Bo żywica żywicą ale jeżeli przegrzałeś narzędzia to już nie uzyskasz z nich dobrej jakości bo piły będą "płynąć" a frezy będą się szybciej tępić.