Kolega twierdzi, że "Cena plus jakość = FABA" - cóż.....jego zdanie.
Jednak kiedy popijając herbate przeczytałem "Wloskie narzędzia mają podobną cenę ale rodzaj węglika gorszy." to omal się nie zaksztusiłem ze śmiechu. Oj żeby kolega wiedział z jakiego węglika zrobione są frezy Faby... Być może Kolega jest kolejną osobą oczarowaną przez przedstawicieli któryś z molochów ("faba"; "Ita" czy "Leitz"), którzy we wspaniały sposób opowiadają z jakiego to niepowtarzalnego węglika został wykonany ich frez i jakie ma rzekome "wzmocnienia". Ostatnio słyszałem o przedstawicielach leitza wygadujących, że ich frezy wzmacniane są powłoką tytanową hehehehe (najlepsza bzdura). Niedługo dojdzie do tego, że jak otworze strone, nie wiem...faby to pojawi się reklama "Nasze frezy wzmacniane są kryptonitem, mleczkiem kokosowym i żelbetonem".
Odpowiadając na Post: Proszę o podanie dokładniejszych parametrów. Jaki rodzaj sklejki ? Jakie dokładnie mają być wiercenia? Ile mm grubości ma obrabiany materiał ? Jakie uchwyty - jaką rozpiętość FI roboczej można zastosować ?
Proszę o informacje jaką powierzchnie ma mieć obrabiany materiał ? (frezowanie zgrubne, gładkie ? )
POZDRAWIAM