witam serdecznie. Mam ogromna prosbe o pomoc. Mianowicie:w kuchni mam meble wykonane z plyty wiorowej,jednakze w srodku jednej z szafek wyrobila sie ta plyta od zawiasow i niestety drzwiczki juz wisza. co zrobic ?zakleic jakos ta dziure, czy moze nowe otwory zrobic nizej?
blagam pomocy
uszkodzona plyta wiorowa
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
@kf210919
1. Powiększasz otwory po wkrętach np. na 8-10mm i takimż kołkiem drewnianym je zaślepiasz, po czym wkręcasz nowe wkręty.
2. Powiększasz otwory po wkrętach np. na 10-12mm, kupujesz coś takiego
(mufa meblowa), wkręcasz, a do tego już normalnie wkrętami metrycznymi. Zaleta --> można odkręcać i przykręcać drzwiczki bez strachu, że wkręt do drewna zniszczy płytę.
1. Powiększasz otwory po wkrętach np. na 8-10mm i takimż kołkiem drewnianym je zaślepiasz, po czym wkręcasz nowe wkręty.
2. Powiększasz otwory po wkrętach np. na 10-12mm, kupujesz coś takiego

-
- Lider FORUM (min. 2000)
Witam
Kolega lajosz ma racje pod warunkiem, że jest to płyta pełna. Bo teraz do produkcji szafek używają płyty klejane i puste w środku takie "ale ikea" więc jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest opuśćić lub podnieść zawiase. Spotkałem się już z takimi szafkami gdzie po tygodniu odpadły drzwiczki i też próbowałem "zaczopować" uszkodzone otowry pod śruby. Niestety skończyło się to przesunięciem zawias.
robert
Kolega lajosz ma racje pod warunkiem, że jest to płyta pełna. Bo teraz do produkcji szafek używają płyty klejane i puste w środku takie "ale ikea" więc jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest opuśćić lub podnieść zawiase. Spotkałem się już z takimi szafkami gdzie po tygodniu odpadły drzwiczki i też próbowałem "zaczopować" uszkodzone otowry pod śruby. Niestety skończyło się to przesunięciem zawias.
robert
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Mój synek wyrwał mi górny zawias z korzeniami . Wziolem blaszkę które swego czasu dawali do listów . Zawias przykręciłem do blaszki na śrubach które były a blaszkę do szafki na czterech wkrętach .

Moj chomik
http://chomikuj.pl/skotisobek
http://chomikuj.pl/skotisobek