Chciał bym zapytać z czego wykonuje się "drewniane" konstrukcje maszyn
ponieważ widziałem wiele materiałów w projektach
Czy najodpowiedniejszym materiałem byłby do budowy lignofol ewentualnie w jakich cenach kształtuje się jego cena

Jeśli miałby to być drewniak ,ja wybrałbym lignofol. Co do ceny najlepiej przedzwonić i zapytać u źródła:blue_17 pisze:Witam
Chciał bym zapytać z czego wykonuje się "drewniane" konstrukcje maszyn
ponieważ widziałem wiele materiałów w projektach
Czy najodpowiedniejszym materiałem byłby do budowy lignofol ewentualnie w jakich cenach kształtuje się jego cena
To akurat jest opisane na stronie którą linkujesz:Swoją drogą ciekawe jaka jest różnica w cenie między : krzyżowym a równoległym wzmocnionym ?.
radziwon pisze:To akurat jest opisane na stronie którą linkujesz:Swoją drogą ciekawe jaka jest różnica w cenie między : krzyżowym a równoległym wzmocnionym ?.
W zależności ................................................. jak to ma miejsce w przypadkuukładu równoległego.
Jeśli chodzi o materiał to Lignofol > Sklejka > MDF > OSB
Ten co kupowales byl krzyzowy?piwkot pisze:O lignofolu pisałem nie raz, zrobiłem z niego maszynkę. Bardzo dobry materiał, ale wymaga też dobrych maszyn do obróbki, między innymi piły formatowej i frezarki oraz/lub dobrej wiertarki stołowej. Materiał jest bardzo twardy. Gdy kupowałem nie mieli równoległego nie wiem jaka jest różnica ceny. Ten krzyżowy jest na wagę, płyta 1000x1500x25 kosztuje 500 zł. Z takiej ilości można spokojnie zrobić BARDZO solidną maszynę o polu roboczym ok. 500x600.
Dodam, że dystrybutorem na południową Polskę jest firma z Kielc.