przynajmniej jak na moje potrzeby
Maszyna CNC o formacie A4 - Projekt Kreatura
-
syntetyczny
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 29
- Kontakt:
A ile by kolegę satysfakcjonowało?Poza tym, są to wartości graniczne, jak to na forum linuxCNC piszą, najgorszy scenariusz.zacharius pisze:hmmm wciąż za dużo
przynajmniej jak na moje potrzeby
[ Dodano: 2012-05-27, 15:32 ]
Najgorszy wynik dla mojego P4 ze 128Mb ramu.

Więc może nie jest AŻ tak źle?
[ Dodano: 2012-05-27, 19:14 ]
Testy przeprowadzone z włączonym Screensaverem, przeglądarką firefox, glxgears i jak widać jeszcze aktualizacja się włączyła.
Jak koledzy uważają, pozostać przy pendrive, czy może zakupić kartę CF + adapter i na tym postawić system??
[ Dodano: 2012-05-27, 23:45 ]
Z czystej ciekawości puściłem Latency Test na lapku z 2rdzeniowym AMD:P

Mam jeszcze stacjonarny, również na 2rdzeniowym AMD, chyba zainstaluję tam LinuxCNC i sprawdzę jak to się ma dla niego:P
-
syntetyczny
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 29
- Kontakt:
-
zacharius
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 16
- Kontakt:
celuje w płaskorzeźby a tu szybkość maszyny jest przydatna.
mam spory podział kroku (10) + przekładnie 1:2 (wychodzi 1000 pulsów na mm) nie chce tego zmieniać bo to znowu toczenie itd itp. teraz osiągnąłem do 1800mm/min pozycjonowanie ale to tylko w testach osi. jak próbuje przejechać na tej prędkości to zrywa i załącza tak jakby E-stopa nie bawiłem się z tym głębiej ale wygląda na to że EMCek wie że nie wydala i się obcina.
trzeba by obadać temat głębiej. a tak w ogolę zauważyłem że jak łażę w ustawieniach to jitter potrafi podskoczyć do 45 tysi
mam spory podział kroku (10) + przekładnie 1:2 (wychodzi 1000 pulsów na mm) nie chce tego zmieniać bo to znowu toczenie itd itp. teraz osiągnąłem do 1800mm/min pozycjonowanie ale to tylko w testach osi. jak próbuje przejechać na tej prędkości to zrywa i załącza tak jakby E-stopa nie bawiłem się z tym głębiej ale wygląda na to że EMCek wie że nie wydala i się obcina.
trzeba by obadać temat głębiej. a tak w ogolę zauważyłem że jak łażę w ustawieniach to jitter potrafi podskoczyć do 45 tysi
Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły
-
pascalPL
- Specjalista poziom 2 (min. 300)

- Posty w temacie: 16
W wielocorowych środowiskach warto posłużyć się: '2nd core is isolated from GRUB with "isolcpus=1" ', dodatkowo jeżeli mamy HT to w pierwszej kolejności wyłączyć. Jeżeli można to wyłączyć technologie oszczędzania energii, zwłaszcza speedstep'y i podobne.
Ja poniżej 10tys zszedłem na AMD Sempron 1700+ i jakiejś płycie ASUSa. Jak zejdę do piwnicy to sprawdzę jak tam to wygląda, bo już nie pamiętam.
Ja poniżej 10tys zszedłem na AMD Sempron 1700+ i jakiejś płycie ASUSa. Jak zejdę do piwnicy to sprawdzę jak tam to wygląda, bo już nie pamiętam.