Ja wpadłem na pomysł bardziej metalowy, mianowicie mam dość solidny radiator wielokomorowy i po kilku przejazdach frezem w miejscach zaznaczonych na czarno powinien też wyjść konkret stoliczek, a tym bardziej nie rozmiękać

Drewniane pomysły są mi oczywiście znane. Gotowe metalowe szyny mają tutaj taką przewagę, że raz: są jednorodne, dwa: są cieńkie, więc nie będą nie potrzebnie zwiększać wysokości stołu, a trzy, na pewno główki śrub będą się w nich sprawniej przesuwać, niż w drewnie.Takie cos juz ktos tu na forum zrobil: http://www.claysculptors.com/angle_bracket.htm
...dość solidny radiator wielokomorowy
Ciekawa koncepcja, ale wydaje mi się, że taki radiator nie będzie tani. Poza tym, radiator takiej wysokości jak zastosowałeś, po rozcięciu na całej długości w kilku miejscach, nie będzie już taki sztywny i te pionowe żeberka będa się kiwać na boki przy obciążeniu frezowaniem.powinien też wyjść konkret stoliczek, a tym bardziej nie rozmiękać
dlatego bym go ściął z wysokości i zostawił tylko 15mm. górymefiu pisze:Ciekawa koncepcja, ale wydaje mi się, że taki radiator nie będzie tani. Poza tym, radiator takiej wysokości jak zastosowałeś, po rozcięciu na całej długości w kilku miejscach, nie będzie już taki sztywny i te pionowe żeberka będa się kiwać na boki przy obciążeniu frezowaniem.