A mógłbyś mi wysłać fotki jak wyszła u Ciebie konstrukcja czy tylko masz te co są na forum.
Jeśli tak to poproszę na email [email protected]
Dzięki i pozdrawiam
Moja Pierwsza Frezarka CNC Płyta 28mm pole 600/600/150
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 7
MAM tylko te co na forum , Jak będę w garażu to zrobię fotki i ci poślecichy999 pisze:A mógłbyś mi wysłać fotki jak wyszła u Ciebie konstrukcja czy tylko masz te co są na forum.
Jeśli tak to poproszę na email [email protected]
Dzięki i pozdrawiam
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 7
Witam wszystkich po długiej przerwie .
Zrezygnowałem z konstrukcji z płyty wiórowej bo się rozpadała .
Zrobiłem maszynkę z płyty MDF . Skusiłem się na gotowy projekt "James Floyd Kelly, - Build Your Own CNC Machine"
MAszynkę zbudowałem i działa bez zarzutu mimo krytyki na innych forach.
Zamysł był taki aby spróbować i nauczyć się obsługiwać maszynkę CNC i Udało się .
Poniżej filmik z moją maszynką
Maszynka jest do sprzedania z całym osprzętem czyli komp, sterownik 3-osiowy i maszynka
Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-07-10, 11:57 ]
Zapomniałem dodać parę wymiarów
Pole maszynki wynosi X-490mm Y-900mm Z-150mm
Maszynka robiona była z zamysłem edukacyjnym a nie do prac na zlecenie ( posiada małe luzy ) ale na pewno do zwykłej nauki lub małych pracy wystarczy bo wycięło kółeczko średnicy 20mm z dokładnością do 0,1mm
Zrezygnowałem z konstrukcji z płyty wiórowej bo się rozpadała .
Zrobiłem maszynkę z płyty MDF . Skusiłem się na gotowy projekt "James Floyd Kelly, - Build Your Own CNC Machine"
MAszynkę zbudowałem i działa bez zarzutu mimo krytyki na innych forach.
Zamysł był taki aby spróbować i nauczyć się obsługiwać maszynkę CNC i Udało się .
Poniżej filmik z moją maszynką

Maszynka jest do sprzedania z całym osprzętem czyli komp, sterownik 3-osiowy i maszynka

Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-07-10, 11:57 ]
Zapomniałem dodać parę wymiarów
Pole maszynki wynosi X-490mm Y-900mm Z-150mm
Maszynka robiona była z zamysłem edukacyjnym a nie do prac na zlecenie ( posiada małe luzy ) ale na pewno do zwykłej nauki lub małych pracy wystarczy bo wycięło kółeczko średnicy 20mm z dokładnością do 0,1mm