Zwracam się do was z prośbą o pomoc, mianowicie do naszego chińskiego plotera zakupiliśmy
źródło shermana cuttera 130 CNC - nowa wersja dedykowana pod urządzenia cnc. Super sprawa ma z tyłu 12 pinowe gniazdo sterujące - można kulturalnie podpiąć sterownik do źródła jak bóg przykazał, a nie jak w przypadku poprzednich modeli dokonywać modyfikacji wewnątrz.
Tutaj pojawił się mały problem, mianowicie podpięcie thc pod to gniazdo. Do sterownika mamy podpięty dzielnik napięcia 1:100 który pierwotnie był podpięty z jednej strony do stołu a z drugiej wpięty gdzieś w źródło. Teraz przy nowym źródle chciałbym to podpiąć pod owe gniazdo. Na dole załączam zdjęcie z opisem tych pinów. Spodziewam się że pary pinów z dzielnikami odpadają - bo mam skrzyneczkę z 1:100 natomiast zanim to podepnę pod parę 5 i 7 to chciał bym się upewnić czy nie uszkodzę sobie czegoś.
Ogólnie jestem laikiem, jak kupiłem plazmę z starym źródłem (cutter 90) to była już przygotowana odpowiednio do pracy przez dystrybutora - nie musiałem przy tym dłubać. Jeśli będą potrzebne dodatkowe informacje to ich chętnie udzielę.
Pozdrawiam