plazma cnc
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
plazma cnc
ile kosztuje dobra przecinarka cnc i jaka.jestem nowy i nie wiem co kupić może coś doradzicie
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2017, 15:37 przez Jaroslaw Nowic, łącznie zmieniany 2 razy.
Tagi:
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Witam
Jestem nowy na forum i prosiłbym kolegów o porady. Przymierzam się do kupną plazmy cnc. Maszyna bedzie pracować około 50-60 godzin tygodniu. Budzet na inwestycje to około 60 tys zł (maszyna, żródło plazmy, palnik maszynowy). Moje oczekiwania co do maszyny to:
-pole robocze 1,5 x3m
- stół wodny
-cięcie jakościowe do 15 -20 mm.
-cięcie metali kolorowych
-dobry serwis
Jakie maszynki polecacie, jakie zastosować źródło plazmy, palnik maszynowy(chłodzony cięczą czy powietrzem,niewysokie koszty eksploatacji). Jak dobrać sprężarkę o jakiej wydajności. I czy istnieje możliwość cięcia na wspólnej linii kilku elementów chociaż do blachy gr 10mm? Czy stosować gazy osłonowe przy cięciu( tlen, azot)? Jakie jest średnie zużycie energii przy godzinie cięcia np bl 10mm?
To narazie wszystkie pytania. Z góry dziękuje za odpowiedzi
Jestem nowy na forum i prosiłbym kolegów o porady. Przymierzam się do kupną plazmy cnc. Maszyna bedzie pracować około 50-60 godzin tygodniu. Budzet na inwestycje to około 60 tys zł (maszyna, żródło plazmy, palnik maszynowy). Moje oczekiwania co do maszyny to:
-pole robocze 1,5 x3m
- stół wodny
-cięcie jakościowe do 15 -20 mm.
-cięcie metali kolorowych
-dobry serwis
Jakie maszynki polecacie, jakie zastosować źródło plazmy, palnik maszynowy(chłodzony cięczą czy powietrzem,niewysokie koszty eksploatacji). Jak dobrać sprężarkę o jakiej wydajności. I czy istnieje możliwość cięcia na wspólnej linii kilku elementów chociaż do blachy gr 10mm? Czy stosować gazy osłonowe przy cięciu( tlen, azot)? Jakie jest średnie zużycie energii przy godzinie cięcia np bl 10mm?
To narazie wszystkie pytania. Z góry dziękuje za odpowiedzi

Darek