Przecinarka plazmowa firmy berkers cut 50 hf opinie
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
Przecinarka plazmowa firmy berkers cut 50 hf opinie
Witam. Zastanawiam się nad przecinarką plazmową firmy berkers cut 50 z łukiem pilotującym miał ktoś z nią styczność ?,proszę o jakieś opinie.
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Re: Przecinarka plazmowa firmy berkers cut 50 hf opinie
jak czytam takie coś to mnie zalewa...laik1000 pisze: z łukiem pilotującym
Oczywiście nie mam do Ciebie tu jakiś zastrzeżeń a tylko do sprzedawcy który wypisuje takie bzdury.
ten łuk pilotujący , to niby co to takiego jest

1. HF
2. Łuk krótko wyrzucony z dyszy
3. Łuk stale zaświecony przed transferem do materiału
4. Łuk ... po prostu łuk
Sprzedają "iuenkauenalushuxxnlq" urządzenia a nie wiedzą co to takiego.
A niby jak ten łuk ma się wydostać z dyszy ?? na łopacie , może po bluetooth

jeden taki serwisant z Krakowa naprawiał mi plazmę na gwarancji i niby wszystko było ok ale uszkadzała palniki.
Stwierdzenie że z nią jest wszystko ok ale to że uszkadza palniki to wina tego że nie umiem ciąć.
Jeszcze nie zaczęła ciąć a już było po palniku.
przyczyna ... za wysokie napięcie HF-u a on nie HF-u a tylko łuku pilotującego.
Więc co to jest ten HF

Pozdrawiam robaczki kolorowe :)
-
Służę koledze...
"HF – typ niemieckiego parowozu wąskotorowego, potocznie nazywany w Niemczech Brigadelok.."
do obejrzenia organoleptycznie w skansenie kolejowym w Wenecji (naszej)...
a na poważnie..
[youtube][/youtube]
itd, itd... http://weldingweb.com/showthread.php?t=25405
"HF – typ niemieckiego parowozu wąskotorowego, potocznie nazywany w Niemczech Brigadelok.."

a na poważnie..
[youtube][/youtube]
1. HF (High Frequency) Contact. This method is generally used in low budget equipment since it cannot be used for CNC (Computer Numeric Control) Plasma Cutting operations. To generate plasma, this method uses a high frequency, high voltage spark. When the plasma torch touches the material to be cut, thereby closing the circuit, the spark fires into the torch head and plasma is created.
2. Pilot Arc. This method is a little more involved since it produces plasma in two cycles. Cycle one: inside the body of the torch a low current, high voltage circuit creates a high intensity spark. This spark creates a small volume of plasma (the pilot arc). Cycle two: the pilot arc remains static until the torch head is touched to the metal at which point a trigger allows the pilot arc to light the main flow of gas and plasma cutting begins.
itd, itd... http://weldingweb.com/showthread.php?t=25405
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
hf napisałem dlatego bo brakło mi miejsca w temacie
łuk pilotujący może się uruchomić tuż przed kontaktem z materiałem owie w powietrzu jest to łuk pomocniczy a mi by się to bardzo przydało ponieważ posiadam sporo złomu użytkowego z farb i rdzy
widzę że panowie są bardzo długo na forum i nie umieją czytać tematów doczepiliście się tematu hf i łuku pilotującego a chodzi mi o samą maszynę i opinie berkers cut 50 z funkcją "włączania się łuku w powietrzu"
więc proszę coś doradzić
pozdrawiam
3:41 dokładnie o to mi chodzi o taką plazmę z taką funkcją
łuk pilotujący może się uruchomić tuż przed kontaktem z materiałem owie w powietrzu jest to łuk pomocniczy a mi by się to bardzo przydało ponieważ posiadam sporo złomu użytkowego z farb i rdzy
widzę że panowie są bardzo długo na forum i nie umieją czytać tematów doczepiliście się tematu hf i łuku pilotującego a chodzi mi o samą maszynę i opinie berkers cut 50 z funkcją "włączania się łuku w powietrzu"
więc proszę coś doradzić
pozdrawiam
3:41 dokładnie o to mi chodzi o taką plazmę z taką funkcją
-
Ja osobiście mam do zastosowań hobbystycznych WELDS CT 520 czyli Mma, Tig, i plazmę w jednym.
http://www.welds.com.pl/_var/files/126- ... 0Welds.pdf
Dwie pierwsze funkcje używałem, plazmy jeszcze nie było okazji, wiec się nie będę wypowiadał..
http://www.welds.com.pl/_var/files/126- ... 0Welds.pdf
Dwie pierwsze funkcje używałem, plazmy jeszcze nie było okazji, wiec się nie będę wypowiadał..
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3